Вегетаріанські страви

Запечена картопля в духовці, Вегетаріанські страви

Запечена картопля з кірочкою

Що може бути простіше і смачніше запеченої картоплі з кірочкою, якщо будинки є духовка. Цей шалено простий рецепт дозволить зробити домашню вечерю казково-смачною – потрібно лише всього лише невелика кількість спецій, олії і сама картопля. Головне вгадати з тим, скільки треба запікати картоплю в духовці, але це буде багато в чому від сорту використовуваної картоплі, в середньому 40-50 хвилин при температурі 190-200 градусів достатні, щоб вона добре пропеклася і з’явилася апетитна рум’яна кірочка.

Інгредієнти для запеченої картоплі з кірочкою

  • Картопля середнього розміру – 12-15 штук
  • Морква(за бажанням) – 5-7 штук
  • Олія рослинна – 4-5 столових ложок
  • Спеції за смаком(перець чорний, базилік, каррі, розмарин, пажитник, будь-які інші) – в сумі 1,5 чайної ложки
  • Сіль – 1 чайна ложка

Як приготувати запечену картоплю з кірочкою в духовці

  1. Розігріти духовку до 200 градусів.
  2. Картоплю добре помити, за бажанням почистити(але можна запікати і в шкірці) і розрізати навпіл уздовж коренеплоду.
  3. Моркву(якщо використовуєте, можна також узяти корінь селери або пастернаку) почистити і порізати на шматочки або уподовж навпіл(як на фото).
  4. Підготувати суміш з олії, спецій і солі, добре її перемішати.
  5. Кожну половинку картоплі добре умочити в олію із спеціями і викласти на деко.
  6. Поставити повне деко з картоплею в духовку. Випікати при 200 градусах 20 хвилин. Продовжувати випікати при 190 градусах ще 20-30 хвилин, або до бажаної міри кірочки.
  7. Завдяки олії і високій температурі на картоплі з’являться апетитна кірочка золотисто-коричневого кольору, а сама картопля буде м’яка і розсипчаста усередині.

Ваша запечена картопля з кірочкою готова. Виходить дуже смачно. Таку картоплю можна подавати з різними соусами, одним або декількома за смаком. Підійде і білий соус із зеленню, і сметанний з соєвим соусом, і просто звичайний кетчуп з майонезом.

Про автора

admin

Залиши коментарій