Вегетаріанські страви

Як вибрати мороженицю, огляд девайса, Вегетаріанські страви

Як вибрати мороженицю, огляд девайса

Настає потихеньку літня жара, а мої улюблені ласощі в цю пору – це морозиво. І відмовити собі в нім я абсолютно не можу. Але сумно, що з кожним роком якість промислового морозива все гірше і гірше. А калорій там мільйон. Питання здорового і контрольовано-калорійного харчування стало особливо актульным після народження дитини. Ось я і вирішила – потрібна морожениця! Почала вивчати питання як можна зробити домашнє морозиво. Сподіваюся, що цей огляд Вам допоможе відповісти на питання як вибрати мороженицю. Трохи раніше я писала відгук про кухонний комбаине режим кубиками.

Загальна коротка інформація про морожениць

Принцип роботи морожениці – це систематичне перемішування маси для морозива, що дозволяє сформуватися досить однорідній консистенції, без шматків льоду і тому подібного. Вони бувають декількох видів:

  • ручні(чи напівавтоматичні) – це коли потрібно вручну крутити механізм, при цьому ставити його періодично в морозильну камеру – варіант, скажімо так, не для дуже зайнятих людей. Тобто точно не для мене, хоч такі морожениці найдешевші
  • електричні з холодагентом. Конструкція – це чаша, усередині якої залитий холодагент + двигун з лопостями, який включається в мережу, і функцією якого і заважатиме масу. Принцип – потрібно гарненько заморозити чашу для морозива впродовж 12ти годинника(потрібний для цього двокамерний холодильник, оскільки температура має бути досить низькою). Потім в гущавину наливається заздалегідь охолоджена суміш для майбутнього морозива, в чашу вставляються лопаті які при включенні починають постійне помішування. Через 30-40 хвилин у вас готове м’яке морозиво. Вартість таких морожениць – 30-100 доларів, залежно від виробника і якості. Цілком доступно, але мені здавалося що малореально.
  • електричні з генератором – це повноцінні автомати, які можуть робити морозиво. Працюють за принципом холодильника – їх не потрібно заздалегідь заморожувати, тобто вони самі генерують холод і заморожують масу. Ідеальний варіант – але вартість такого дива – 400-600 доларів. Якось доки черезчур як для примхи.

Звичайно я зупинилася на другому варіанті. При цьому хотіла вибрати саму бюджетну модель, оскільки ще не розуміла на скільки часто користуватимуся цією штукою і чи буде мені подобається подібний варіант. Також були сумніви чи виходитиме це саме морожене в домашніх умовах. У результаті, вирішивши заощадити вибрала і купила Binatone ICM 50.

Відгук про мороженицю Binatone ICM 50

В цілому я задоволена девайсом. Дуже хороше співвідношення ціна-якість.

З плюсів:

  • вона дествительно робить морозиво 🙂
  • простий механізм
  • можливість вийняти двигун із закриваючої кчашу кришки, щоб помити останню
  • досить невеликий розмір чаші – простіше знайти вільне місце під неї в морозильній камері
  • ціна – всього 45 доларів з доставкою додому, і море-море задоволення

Мінуси:

  • не зовсім розумію з чого зроблений внутрішній матеріал чаші. Здається що він дуже і дуже ніжний і потрібно з ним бути дуже акуратною – не пошкрябаешь прилипле морозиво залізною ложкою
  • той же маленький розмір – тому що іноді хочеться більше за морозиво 🙂

Хоча я постійно тримаю чашу в морозилці, а готове морозиво перекладаю в дрогой контейнер доки воно не встигло примерзнути до стінок – так і борюся з цими двома мінусами.

Для тих хто точно вирішив купити собі мороженицю я б також порекомендувала звернути увагу ось на таку модель – Delonghi IC8500. Вона трохи дорожча, але у неї і більше об’єм, і начебто як заявлена внутрішня чаша із сталі нержавіючої, а це буде понадійніше ніж те, що є у Бинатона.

Яке морозиво виходить з домашньої морожениці

Дві характеристики – далеко не таке як промышленое, але воно мені дуже подобається. Чому не таке – воно м’якше. І я його навмисно роблю не таким жирним, а значить по консистенції в нім більше дрібної крижаної крихти. Морозиво я роблю з домашнього йогурту додаючи до нього варення або какао з медом. Пробувала робити зі своєрідного крему – заварила молоко з какао і крохмалем, щоб маса стала погустіша(морожениця не візьме просто рідке нежирне молоко – воно не перетвориться на морозиво, тобто маса має бути все ж погустіше).

Виходить дуже смачно – після домашнього морозива магазинного і зовсім не хочеться. У планах поэксперементировать з рецептами – для підвищення жирності можна використати наприклад корисніше кокосове молоко. А з приходом літа і ягід можна буде робити всіляке сорбеты. А мрія – це кавуновий сорбет. Ну або динний! Или з полуниці і ківі – взагалі фантастика!

По цьому стежите за новими рецептами на сайті і обзаводитеся мороженицями 🙂 Вони того коштують, чесне слово!

Але навіть якщо Ви ще не купили мороженицю, ви можете приготувати морозиво в домашніх умовах. Ось пару прикладів :

  • Рецепт мороженого-сорбета з абрикоси
  • М’яке морозиво – смузи з морожених ягід

Про автора

admin

Залиши коментарій