Вегетаріанські страви

Цукор або фруктоза : плюси і мінуси, Вегетаріанські страви

Цукор або фруктоза : плюси і мінуси

ПИТАННЯ: Чи правда, що треба споживати фруктозу, а не цукор. Плюси і мінуси цього?

ВІДПОВІДЬ: Звичайний білий рафінований цукор, звичайно, далеко не найкорисніший інгредієнт. Щоб отримати очищений білий цукор, його “фільтрують” через нафтопродукти. Але для приготуванні фруктози теж саме відбувається і з фруктами. Тому не всяка фруктоза буде кориснішою. Що можна порекомендувати в якості здоровішої альтернативи – це не рафінований буряковий цукор. Він жовтого або навіть коричневого кольору, іноді можна зустріти в супермаркетах, але там, як на мене, він досить переоцінений, тому рекомендую пошукати його дешевші альтернативи в мережі. Звичайно тростинний і пальмовий цукор також вважаються кориснішими чим рафіновані цукру, але і набагато дорожчі. Ще залишаються такі підсолоджувачі як кленовий сироп, сироп агави. Але в наших краях їх досить складно відшукати. Треба замовляти наприклад із США, що знову таки впливає на вартість. Але кленовий сироп ой як хороший, наприклад, з млинчиками. ммммм!

Про автора

admin

Залиши коментарій