Вегетаріанські страви

Сушені овочі: кабачок, перець, помідор, Вегетаріанські страви

Сушені овочі: кабачок, перець, помідор

У цьому рецепті мова піде о заготівлі у вигляді сушених овочів. Чому ж овочі пропонується сушити, а не морозити? Використати в деяких випадку сухі овочі набагато краще з точки зору смакових якостей. Сухі овочі можна використати при готування чого завгодно, вони повністю зберігають свої смакові якості, і навіть посилюють їх, і абсолютно не втрачають вітамінів, на відміну від заморожених овочів.

Процес сушки овочів

  • порізати на часточки, шматочки, соломку або натерти на великій терці
  • Розкласти не товстим шаром на деко або піднос дегидратов
  • Поставити сушиться в духовку на повільний вогонь з відкритими дверцями або в дегидратор на 45 градусів
  • По готовності вийняти і перекласти в ганчіркові натуральні мішечки

Які овочі можна сушити

  • перець болгарський
  • кабачок/цукіні
  • помідор(краще невеликий розміру)
  • селера
  • морква
  • топінамбур
  • капусту білокачанну
  • гриби-шампіньйони
  • зелень – кріп, петрушку, шпинат, кинзу

Баклажани краще не сушити – виходять не смачними, капуста типу брокколі і кольоровою просто не висохнуть.

Для яких блюд можна використати сухі овочі

Дуже просто і швидко зварити справжній овочевий суп з натуральними вітамінами в зимовий час. Додавати для аромату коли тушкуєте овочі, або варите каші. А сухі кабачки, топінамбур і гриби можна просто є сухими як закуску. Відмінна заготівля на зиму, яка не забирає місця в морозилці!
Приємного!

Про автора

admin

Залиши коментарій