Вегетаріанські страви

Що таке талкан і чим він корисний, Вегетаріанські страви

Що таке талкан і чим він корисний?

Я не так давно побачила новий продукт на полицях супермаркетів під назвою талкан і поставила питання – що ж це таке і чим він може бути корисний.

Склад талкана і його корисні властивості

Виявилося – талкан це перемелені практично у борошно пророслі зерна пшениці(чи інші сорти зернових – іржі, ячменю, вівса). Зерна до того як бути перемеленими необмолачивались, по цьому зберігають максимум корисних речовин : вітамінів, мікроелементів, клітковини. Виробники заявляють, що технології виробництва дозволяють зберегти все те, чим багате пророщене зерно при виробництві талкана.

Талкан підходить усім – і дітям-немовлятам, і вагітним, і людям в літньому віці. Він здатний очищати організм від шлаків – особливо кишечник. Наприклад, в раціоні кочівників, які і винайшли цей продукт, він грав значну роль. Оскільки в раціоні переважало м’ясо, яке викликало в кишечнику гнильний ефект, талкан же завдяки клітковині здатний був з цим боротися.

Калорійність талкана і рецепти з нього

Талкан дуже легко засвоюється, по цьому дуже швидко і добре насичує, при цьому він не калорійний. Готують з талкана і каші, і супи, і напої. Частіше його заважають з кефіром або йогуртом отримуючи живильний сніданок.

Я рекомендую особливо в зимовий час додавати талкан до салатів(ось рецепт одного з них) . Він додає їм поживність, і служить відмінним поповненням вітамінів в зимовий період, коли овочі “бідніють”.

Про автора

admin

Залиши коментарій