Вегетаріанські страви

Що таке агар-агар: застосування і користь, Вегетаріанські страви

Що таке агар-агар: застосування і користь

Агар-агар – це природний і корисний замінник желатину. Між іншим, агар-агар одне з найсильніших желіруючих речовин у світі, він по своїй желіруючій силі перевершує навіть желатин! Єдине але – в холодній воді агар-агар повністю не розчиняється, тому для приготування желе або мармеладу з агар-агару його обов’язково треба нагрівати до 95-100 градусів, тільки тоді він розчиняється у воді і починає желіровать продукт.

Отримують агар-агар з бурих і червоних водоростей, які ростуть в тихому океані а також у білому морі.

Застосування агар-агару

Застосовується агар-агар в основному в кулінарії і кондитерській промисловості замість желатину. Найчастіше агар використовують для промислового виготовлення мармеладу, зефіру, цукерок, пастили. Його також можна додати для надання додатковій стійкості морозиву. Цікаво, що у складі продуктів харчування часто агар-агар маркірують як харчову добавку Е406. Агар-агар можна використати і в домашніх умовах – готувати смачні желе і мармелад.

Корисні властивості агар-агару

Не дивлячись на те, що агар може маркіруватися як харчова добавка з буквою Е, він не містить в собі шкідливих речовин. А навіть навпаки – він дуже корисний.

Перше, що необхідно відмітити, так це те, що агар низькокалорыйний. Всього 26 калорій містяться в 100 гр. агару. А ось 100 гр. агар-агару з’їсти буде дуже складно.

Друге, це те, що агар має грубі волокна, які не розчиняються в шлунково-кишковому тракті. Це призводить до стимулювання моторики кишечника. Як результат, агар здатний очищати кишечник і виводити з організму накопичені токсини і шлаки.

Третє, це те, що в агарі корисні макро і мікроелементи, такі як калій, кальцій і магній.

Про автора

admin

Залиши коментарій