Вегетаріанські страви

Ще раз про те, чим замінити яйця у вегетаріанській кухні, Вегетаріанські страви

Ще раз про те, чим замінити яйця у вегетаріанській кухні

Ми вже писали повноцінну статтю про те, чим можна замінити яйця у вегетаріанській випічці і не лише – рішення можуть бути різними, починаючи від простого зовсім їх нічим не замінювати, просто не ложить. А з варіантів просто заміни, яка завжди під рукою це і насіння льону і вівсянка, і крохмаль.

У Європі і Америці, де вегетаріанців, по видимому, значно більше чим на просторах СНД, існує дуже багато продуктів для вегетаріанців і веганів. Що вже говорити, купити сир тофу або соєве молоко в супермаркеті в США набагато вище шанси чим у нас. А також в асортименті частенько є і мигдалеве молоко і рисове молоко і ще дуже багато усього смачного.

Якщо повернутися до первинної теми листа – про замінник яєць, то в США продають так званий Egg Replacer(замінник яєць). Це порошок, який потрібно змішати з водою в певних пропорціях і використати його для заміни яєць в рецептах. Навряд чи звичайно з такого вийде омлет, але у випічці цей Egg Replacer поводиться дуже добре.

Ніколи у мене не було необхідності купувати щось особливе для заміни яєць, завжди все виходило з використанням тих продуктів, які можна купити і в наших магазинах. Але це доки я не вирішила випекти веганські еклери. Раніше я взагалі думала, що випекти веганські еклери нереально в принципі, але після того, як я приготувала безе без яєць(з густого відвару льону) межі моєї свідомості розширилися.

Я знайшла в англомовному інтернеті адаптований рецепт веганських еклерів, в інгредієнтах для яких використовується EnerG Egg Replacer. Намагалася я його замінити іншими звичними продуктами, але еклерів у мене не вийшло. Загалом те довелося замовити собі цей замінник яєць. У складі його значаться наступні інгредієнти:

  • картопляний крохмал
  • борошно з тапіоки
  • лактат кальцію(кальцієва сіль молочної кислоти, нічого страшного хоч і значиться під грифом Е327)
  • карбонат кальцію(сіль вугільної кислоти і кальцію, або просто мів, значиться під грифом Е170)
  • винний камінь(крем тартар)
  • карбоксиметилцелюлоза, або натрієва сіль. має властивості загусника(значиться під грифом Е466)
  • модифікована целулоза

Інгредієнти місцями страшні в назвах, але при збіглому їх вивченні нічого страшного не виявлено. Тепер аж ручки чухаються – так хочеться вже поэксперементировать з випічкою, а саме еклерами 🙂 Слинки течуть. Скоро розповім про те, чи вийшли у мене ці божественні пироженные. Але навіть якщо ні, то думаю egg replacer у мене не пропаде 🙂

Стежте за нашими новими рецептами і оновленнями 🙂

Про автора

admin

Залиши коментарій