Вегетаріанські страви

Рецепт: Зелений борщ з щавлем без м’яса, Вегетаріанські страви

Зелений борщ з щавлем без м’яса

Рецепт зеленого борщу з щавлем – прекрасне весняне перше блюдо, яке на стільки смачне, насичене і свіжіше, що запросто готується без м’яса. А ще такий борщ-суп можна приготувати дуже швидко – буквально 30-40 хвилин, і він готовий.

Інгредієнти для приготування зеленого борщу

  • Вода(чи овочевий бульйон) – 3 літри
  • Картопля – 3 середніх шт.
  • Морква – 1 велика шт.
  • Капуста білокачанна – ? частина невеликого велка
  • Капуста пекінська(не обов’язково) – 2 см з боку плодоніжки
  • Сир адигейський або тофу – 150 гр.
  • Соєве м’ясо для гуляша(за бажанням) – 1 упаковка
  • Щавель – 2 великі пучки
  • Петрушка, кріп – по 1му хорошому пучку кожного
  • Спеції – лавровий лист, чорний перець, асафетида(за бажанням)
  • Чорна індійська сіль – за бажанням
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки
  • Вершкове масло – 1 ст. ложка

Як приготувати зелений борщ з щавлем будинку – покроковий рецепт з фото

Зажарка для зеленого борщу без лука

Зажарку для зеленого борщу можна робити за бажанням, але з нею борщ виходить набагато насыщеннее за смаком.

  1. Морквину очистити і потерти на дрібній терці.
  2. Пекінську капусту, ту частину, яка ближче до плодоніжки, на салати не йде і зазвичай викидається, порубати дрібно кубиками як лук.
  3. На сковороді розігріти рослинну олію і додати половину тертої моркви і порізану пекінську капусту.
  4. Додати асафетиду(за бажанням) на кінчику ножа і обсмажувати іноді помішуючи впродовж 3-5 хвилин до готовності.

Як зварити зелений борщ

  1. Налити в каструлю воду або заздалегідь приготований овочевий бульйон і поставити нагріватися. Додати декілька листочків лаврового листа і ? чайної ложки свіжомеленого чорного перцю.
  2. Поки вода гріється почистити картоплю і порізати її на невеликі кубики.
  3. До закипання води в каструлю додати половину тертої моркви, що залишилася, якщо ви робили зажарку, або усю терту моркву – якщо її не робили.
  4. Як тільки вода в каструлю також додати порізану кубиками картоплю. Варити на середньому вогні.
  5. Тонко нашаткувати белокачанную капусту. Додати її до зеленого борщу через 5 хвилин після картоплі.
  6. Промити щавель і зелень кропу і петрушки. Все дрібно нарізувати.
  7. Порізати кубиками адигейський сир або тофу і підсмажити його на сковороді з вершковим маслом, додавши чорну індійську сіль.
  8. У борщ додати соєве м’ясо для гуляша, якщо ви вирішили його використати. Додавати його через 5 хвилин після того, як додали капусту.
  9. Також додати у борщ приготовану зажарку з моркви і пекінської капусти.
  10. Посоліть зелений борщ за смаком.
  11. Як тільки усі інгредієнти готові або через 5 хвилин після додавання останнього інгредієнта вимкнете борщ.
  12. Додайте в зелений борщ щавель, кріп, петрушку і підсмажений сир. Добре перемішайте борщ.
  13. Закрийте каструлю кришкою і дайте своєму зеленому борщу настоятися впродовж 10-15 хвилин.

Ваш ситний і смачний зелений борщ з щавлем готовий!

Підпишіться на e – mail розсилку

Читайте також

Матеріали партнерів

Коментарі і відгуки(8)

Спасибі за рецепт. Дуже до речі і своєчасно. Якраз усі інгредієнти для борщу є!

Надія, спасибі за відгук – сезон, все-таки. Щавель повним ходом, що ж ще їсти як не зелений борщик. Легко, корисно і смачно!

Спасибі за такий детальний рецепт! А ми ще любимо у борщ(і в червоний, і зелений) додавати сметану – мммм як смачно виходить. Раніше якось не додавали, а зараз розкуштували.

зелений борщ із сметаною – це ж класика жанру 🙂

днями зробила зелений борщ за півгодини. Вирішила його просто не зажарювати нічим, а кинула усі овочі сирими. А ще і молодого шпинату додала. Вийшло дуже-дуже смачно. Так що смачний зелений борщ без зажарки це дуже навіть реально. Єдиний секрет коли вариш супи і борщзи без зажарки – це додати столову ложку або два вершкові масла перед виключенням готового продукту – олія надає дуже приємний і насичений аромат і компенсує відсутність зажарки.
І ще з експериментів – замість соєвого м’яса і адигейського сиру ми підсмажили шматочки сиру тофу до золотистої кірочки і кинули його у борщ незадовго до готовності. Вийшло дуже-дуже смачно. Це тепер улюблений варіант зеленового борщу в моїй сім’ї.

Спасибі вам за рецепт зеленого борщу. Все робила в точності як ви написали. Вийшло ну дуже смачно, свекруха навіть здивувалася, що це я готувала )) дуже мене надихнув результат, тепер щось нове готуватиму по ваших прекрасних рецептах .

Катюшка, будь ласка! Дуже рада, що все вийшло, і що результат сподобався. Такі відгуки надихають ділитися рецептами 🙂

Олена Кузьменко

Дуже смачний борщ вийшов, спасибі. робила без зажарки, оскільки часу було мало, але усім сподобався.

Про автора

admin

Залиши коментарій