Вегетаріанські страви

Рецепт: Заварне тісто без яєць для вареників і мантів, Вегетаріанські страви

Заварне тісто без яєць для вареників, равиолі, мантів, хинкали

Рецепт заварного тіста без яєць для приготування вареників, равиолі, мантів і хинкали – це завжди безпрограшний варіант. Таке заварне тісто виходить таким як належить – ідеально еластичним, не липне ні до столу ні до рук. А ще таке тісто дуже просто і швидко робити – буквально 10 хвилин!

Інгредієнти для заварного тіста

  • молоко або вода – 1 склянка
  • борошно – 3 склянки
  • куркума – 1 ч ложка(за бажанням, надає приємний колір тесту)
  • сіль – 1 ч ложка

Як приготувати заварне тісто для вареників або мантів – покроковий процес приготування

  1. Довести молоко/воду до кипіння.
  2. У великій і зручній для вимішування мисці змішати 2 склянки борошна з сіллю і куркумою. Інше борошно додаватимемо в міру необхідності в процесі вимішування.
  3. Вилити гаряче молоко/воду в суміш борошна. Відразу почати вимішувати до однорідної консистенції за допомогою ложки(акуратно з руками – не обпечіться).
  4. Як тільки тісто стало однорідним, починаємо по трохи додавати борошно, що залишилося, і вимішувати руками. Треба щоб тісто стало трохи щільніше і эластичнее. Можливо вам знадобиться не усе борошно. Щоб вареники добре ліпилися, треба щоб тісто було правильної консистенції – не рідке і не занадто щільне.
  5. Як тільки тісто вимішене остаточно, його потрібно обмотати харчовою плівкою і залишити відпочити на півгодини.
  6. Заварне тісто без яєць готове! Тепер можна приступати до ліплення вареників, равиолі, мант і хинкалей.

Начинку для такого тіста можна використати будь-кого, це і картопля з грибами, і сир, і капуста – на ваш смак!

Про автора

admin

Залиши коментарій