Вегетаріанські страви

Рецепт: Запіканка з поленты з капустою і грибами, Вегетаріанські страви

Запіканка без яєць з кукурудзяної поленты з капустою і грибами

Це рецепт досить простого, але проте святкового блюда італійської кухні. Запіканка з поленты може бути альтернативою пірогам, якщо Ви намагаєтеся не їсти борошняного, або різноманітити своє меню. Процес приготування ділиться на два етапи – приготування самої поленты, а навіщо вже формування запіканки.

Інгредієнти:

Для поленты:

  • Кукурудзяна крупа питльового млива – 1 ст
  • Сир, бринза або інший сир(адигейський) – 180 гр
  • Олія вершкова(чи олія гхі) – 1 ст ложка
  • Гаряча вода – 3 склянки
  • Сіль за смаком

Для начинки запіканки :

  • Гриби шампіньйони – 300 гр
  • Капуста – 300 гр(половина невеликого велочка)
  • Сир твердий, несычужный, – 100 гр(тут детальніше про несычужные сири)

Покроковий процес приготування запіканки

  1. Приготувати поленту по цьому рецепту
  2. Як тільки полента буде готова, дати їй трохи остигнути
  3. Тим часом приготуємо начинку. Нашаткувати тонко капусту
  4. Гриби помити і порізати кубиками по пів-сантиметра
  5. Розігріти сковорідку з двома ложками маслинової олії, залишити на середньому вогні.
  6. Коли сковорідка нагріється – всипати на сковорідку капусту
  7. Капусту іноді помішувати. Коли капуста трохи приготується(через 3-4 хвилини) – додати до неї порізані гриби
  8. Начинку посолити за смаком, можна додати чорного перцю і гасити при закритій кришці до готовності.
  9. Поки начинка готується деко для випікання трохи змастити рослинною олією
  10. Сир потерти на дрібній терці
  11. Поставити розігріватися духовку – до 180 градусів
  12. У деко викласти половину поленты(не чекайте доки каша повністю охолоне – вона перестане бути еластичною) і розрівняти рівним шаром по дну дека
  13. На шар каші висипати і розрівняти начинку(старайтеся рідина, якщо вона утворилася при гасінні відокремити і на кашу не лити)
  14. Начинку посипати половиною тертого сиру
  15. Згори начинку закрити половиною поленты, що залишилася, рівно її розподілимо по усій площі дека, щоб вона повністю закрила начинку
  16. Поленту згори посипати сиром, що залишився
  17. Поставити запіканку випікатися в духовку на 20-30 хвилин
  18. Дістати з духовки. Подавати гарячіше, порізавши на шматочки.

Смак у запіканки виходить ніжний, по цьому в нього, мабуть, не коштує ложить великої кількості спецій. Це основне блюдо може бути також і закускою в захололому виді – його, наприклад, можна загорнути у фольгу і узяти з собою на роботу, щоб перекусити – воно відмінно тримає форму, не дивлячись на те, що яйця в цьому рецепті не використовуються(про те чим можна замінити яйця детальніше тут).

Про автора

admin

Залиши коментарій