Вегетаріанські страви

Рецепт: Яблучно-сливовий крамбл, Вегетаріанські страви

Пирог-крамбл з яблуками і сливами

Крамбл – пиріг для тих, хто не любить багато тесту, а віддає перевагу соковитій і смачній начинці з фруктів. Класичним вважається яблучний крамбл, але його можна також приготувати і із слив, персиків, груш. Крамбл це традиційний англійський пиріг, з’явився і поширився під час Другої Світової Війни, коли з продуктами були перебої, це один з небагатьох рецептів випічки, яка спочатку готується без яєць.

Ми пропонуємо приготувати яблучно-сливовий крамбл.

Читайте також: як адаптувати випічку – чим замінити яйця у випічці і не лише

Інгредієнти для тесту пирога-крамбла(форма 28 см)

  • вершкове масло – 125 г
  • цукор – 2/3 склянки
  • пшеничне борошно – 1 склянка
  • вівсяні пластівці – 1 склянка

Інгредієнти для яблучно-сливової начинки

  • яблуко – 3-4 шт.
  • сливи тверді – 10 шт.
  • вершкове масло – 50 г
  • цукор – 10 столових ложок
  • Кориця/мускатний горіх/ваніль – за смаком і бажанню

Як приготувати яблучно-сливовий крамбл – покроковий рецепт з фото

  1. Розігріти духовку до 200 °C.
  2. Яблука почистити від шкірки, прибрати серцевину, нарізувати часточками. (якщо готуєте 100% яблучний крамбл збільште кількість яблук удвічі).
  3. Сливи розрізати навпіл і прибрати кісточку.
  4. На сковороді розтопити вершкове масло і відправити туди підготовлені фрукти.
  5. Обсмажити фрукти в олії на середньому вогні впродовж декількох хвилин, потім додати до них цукор і спеції за бажанням. Продовжити їх смажити ще 5-7 хвилин. Заважати акуратно.
  6. Перекласти обсмажені фрукти у форму для випікання.
  7. Поки треба підготувати тісто-крихту. Для цього змішайте олію з цукром і перетріть їх. Легше буде, якщо вершкове масло заздалегідь постоїть при кімнатній температурі.
  8. Додайте борошно і вівсяні пластівці усі інгредієнти для тесту разом. Тісто перетріть рукою, щоб утворилася крихта, яка насилу формується разом.
  9. Посипати тістом-крихтою заздалегідь викладену начинку. Так, все вірно, пиріг вийде перевернутим – начинка внизу, а тісто згори.
  10. Запікати пиріг в духовці 20-25 хвилин – доки крихта не зазолотиться.
  11. Ваш пирог-крамбл з яблуками і сливами готовий.

Це один з найпростіших рецептів випічки, виходить соковито і ароматно. Звичайно порізати такий пиріг на шматочки складно, тому просто накладайте його ложкою в тарілки або креманки. Хороша ідея використати для випічки такого пирога скляну або керамічну форму – так його можна подати красиво до столу. Пиріг виглядає нестандартно – оскільки це пиріг перевертыш. Але в кулінарії є ще дуже відомий французький пирог-перевертыш – тарт татен.
Читайте також: тарт-татен з яблуками

Про автора

admin

Залиши коментарій