Вегетаріанські страви

Рецепт: Вегетаріанський шашлик з тофу, Вегетаріанські страви

Вегетаріанський шашлик з тофу

Рецепт вегетаріанського шашлику з тофу на грилі прекрасна альтернатива традиційному шашлику для вегетаріанців. C приходом весни традиційно починається сезон виїздів на природу, а значить і шашликів. І вегетаріанство зовсім не привід відмовлятися від таких радощів. Навпаки, готується вегетаріанський шашлик з тофу дуже швидко і украй просто, що є ще одним плюсом такого блюда.

Інгредієнти

  • Сир тофу – 600 гр
  • Соєвий соус – ? склянки
  • Вода кип’ячена – 1 ? склянки
  • Маслинова олія – 3 ст. ложки
  • Спеції(по ? чайній ложки) :
    • Коріандр
    • Чорний перець
    • Прованські/італійські травички
    • Паприка
    • Будь-які інші за смаком

Як приготувати вегетаріанський шашлик з сиру тофу

  1. Тофу порізати на кубики і скласти в миску або каструльку відповідного розміру так, щоб потім увесь сир можна було залити маринадом.
  2. Для того, щоб позбавлений смаку тофу вийшов смачним шашликом його необхідно замаринувати.
  3. Для маринаду змішати в каструльці усі інгредієнти окрім тофу: соєвий соус, воду, олію і спеції.
  4. Довести маринад до гарячого стану(близько 80 градусів), зняти з вогню і залити гарячим маринадом порізаний тофу.
  5. Залишити сир маринуватися мінімум на ніч. Хоча сир може маринуватися і доба, і двоє. Тоді не забудьте поставити його прямо в маринаді в холодильник. Тофу маринується довше чим звичайний шашлик, оскільки його структура щільніша і однорідніша. Але він дійсно маринується!
  6. Коли тофу промаринувався, нанизати шматочки тофу на шампур(можна використати і грати). Дуже зручно використати тонший шампур чим для звичайного шашлику, тоді тофу не розвалюється на окремі шматочки, а прекрасно нанизується.
  7. Смажити такий шашлик на вугіллі по декілька хвилин з кожного боку, залежно від жару вашого вугілля, до хорошої золотисто-коричневої кірочки. Виходить дійсно дуже швидко!
  8. Зняти з вогню і подавати на стіл. Ваш вегетаріанський шашлик готовий!

Такой смажений сир у вигляді шашлику відмінно поєднується з салатом, його можна завертати в лаваш разом з овочами або умочувати у будь-який соус за смаком. Звичайно, на велику кампанію краще об’єм сиру сміло збільшувати в два, а то і в три рази. Адже шашлик виходить дуже-дуже смачним, обов’язково спробуйте!

Про автора

admin

Залиши коментарій