Вегетаріанські страви

Рецепт: Вегетаріанські суші роллы з овочами, Вегетаріанські страви

Вегетаріанські суші роллы з филадельфией і огірком

Суші або навіть правильніше буде сказати “роллы” – унікальний продукт японської кухні : корисний поживний і дуже смачний. На жаль, частенько в ресторанах вибір вегетаріанських роллов невеликий. В основному з огірком і з авокадо. Ми рекомендуємо приготувати смачні вегетаріанські суші самим в домашніх умовах. Тим більше все не так складно. Цьому доказ покроковий фото-рецепт суші роллов, який знаходиться нижче.

Інгредієнти

  • рис для суші – 1 ст
  • кунжут – 8 ст ложок
  • водорості норі – 8-10 шт
  • огірок – 2 шт
  • лист салату – 4 шт
  • перець салатний – 1 шт
  • сир филадельфия – 1 уп
  • оцет рисовий – 4 ст ложки(можна замінити яблучним або винним)
  • васаби – 2 ч ложки
  • соєвий соус + васаби – для подання

Інструменти

  • Рогожа з бамбука для скручування роллов
  • Досточка
  • Гострий ніж
  • Столовий ніж

Інструкція по приготуванню суші роллов

  • Варимо рис(3 способи приготування) – він повинен вийде досить липким, але не перетвориться на кашу. Тому варто вибрати спеціальний рис для суші, але частенько не варто наслідувати рецепт приведений на упаковці. Варити слід так – 1 склянку рису як слід промити холодною водою. Помістити в каструльку, де він варитиметься і заллє 2-мя склянками окропу(саме окропу – щоб рис не перетворився на кашу). Варити при закритій кришці на маленькому вогні. У кінці, коли рис вже майже готовий, додати 2 ст ложки оцту, перемішати і довести до готовності. Рис ні в якому разі не солиться, він має бути прісним, адже роллы мочатимуться в соєвий соус при поданні.
  • Поки рис вариться, приготуємо начинку. Усі овочі помити і висушити паперовим рушником.
  • Огірки розрізати на подовжні смужки
  • Перець тонко тонко нашаткувати подовжніми смужками
  • Салат розібрати на листи, можна розрізати подовжньо завтовшки близько 3 см, а можна в процесі просто рвати руками
  • Підготуйте місце, де будуть “крутиться роллы” – усі нарізані овочі покладіть в різні тарілочки, розставте їх зручно навколо столу, в центрі покладете рогожу з бамбука, так само на столі має бути широка дошка(куди ви кластимете скручені роллы), глибока тарілка наполовину наповнена водою в яку треба додати 2 ст ложки оцту і інші інгредієнти(водорості норі, хрін-гірчиця “васаби”). Також вам може згодиться столовий ніж і чистий кухонний рушник.
  • Звареному рису необхідно трохи остигнути, щоб ви його могли брати руками без опіків. Остигати йому треба під закритою кришкою, щоб він не пересохнув. За бажанням в готовий гарячий рис можна додати кунжут, так роллы вийдуть ще смачніше. 6 ст ложок і добре перемішати.
  • Коли рис остигнув, і все готово можна приступати до найцікавішого процесу – скручування самих роллов.
  • На бамбукову рогожу кладеться лист норі(у нього дві сторони – одна блискучіша, друга менш) блискучою стороною вниз, ширшою стороною паралельно до вас
  • На листочок норі викладається близько трьох їдалень ложок теплого рису і розподіляється по водорості по усьому периметру завширшки і наполовину в довжину. Розподіляти рис можна як руками, змочите їх заздалегідь в тарілочці з водою, щоб рис не прилипав; чи столовим ножем. Їм іноді простіше працювати коли рис ще трохи гарячий для того, щоб його чіпати руками. Розподілити рис необхідно досить швидко особливу увагу приділити краєм ліворуч і права – щоб там також був рис і начинка.
  • На розподілений і вирівняний рис тонкою смужкою видавити васаби
  • Потім на рис викласти салатний лист в довжину і на нього розподілити сир филадельфия.
  • Далі в начинку майбутніх роллов викласти огірки і салатний перець.
  • Притримуючи начинку спереду пальцями почати згортати ролл – це треба робити щільно, щоб у нього була красива форма.
  • Коли начинка підвернеться в круг необхідно трохи змочити водою з оцтом незакриту частину норі, що залишилася, щоб поліпшити склеюваність.
  • Ще раз щільно утрамбувати форму ролла за допомогою рогожі, і заготівлю роллов викласти на дощечку для охолодження. В процесі охолодження водорость трохи “усохне” і ролл стане ще більше щільно-утрамбованим усередині.
  • Те ж повторити з кожною водоростей норі доки у вас є рис, начинку звичайно можна варіювати. Наприклад, замість огірків використати авокадо. Для веганів можна замінити сир филадельфия на м’який соєвий сир і так далі
  • Коли усі роллы будуть скручені їх пора розрізати. Кожну “ковбаску” треба розрізати на 8 рівних частин. Для цього ріжемо ролл навпіл, сполучаємо половинки, розрізаємо їх навпіл. І потім кожну ще раз навпіл.
  • Вже готові шматочки роллов викладаємо на тарілку і присипаємо кунжутним сім’ям. Ваші вегетаріанські роллы готові!

Звичайно вперше ваші роллы можуть вийде не ідеальної форми, але на смак це не вплине. А з друго-третього разу суші роллы будинку готувати стане дуже просто!

Про автора

admin

Залиши коментарій