Вегетаріанські страви

Рецепт: Вегетаріанська риба смажена в кляре, Вегетаріанські страви

Вегетаріанська риба смажена в кляре

Не лякайтеся, для приготування вегетаріанської риби смаженою в кляре не постраждає жодна жива істота. Для того, щоб приготувати таку “рибку” знадобиться нам адигейський сир і водорості норі. Адигейський сир або панир ідеальний продукт для закусок, сніданків або навіть основних блюд. А вегетаріанську рибу, приготовану по нашому рецепту нижче можна використати як самостійне блюдо на сніданок, або як основне блюдо до будь-якого гарніру: рису, картоплі, каші, салату. Чому ж це блюдо називають вегетаріанською рибою? Все дуже просто – сир, обернутий у водорості норі і смажений в кляре, придбаває схожий морський смак. Це прекрасне блюдо для того, щоб нагодувати не вегетаріанців, деякі навіть не помітять різницю.

А для любителів блюд з адигейським сиром ми також пропонуємо приготувати смажений адигейський сир з томатами і базиліком – це смачно і дуже по-італійськи.

Інгредієнти

  • адигейський сир – 1 голівка
  • водорості норі – 8 шт
  • соєвий соус – 4 ст ложки + 4 ст ложки води(соєвий соус можна замінити водою)
  • декілька ложок маслинової олії для обжарювання

Для кляра без яєць

  • вода – 100 мл
  • кефір – 100 мл
  • борошно – 8 ст. ложок без гірки
  • спеції: чорний перець, асафетида – по щіпці
  • сіль – 0,5 ч. ложки
  • цукор – 1 ч. ложка
  • сода – 0,5 ч. ложки

Як приготувати кляр без яєць

  1. Змішати кефір з водою. Кляр можна приготувати і просто на воді, або на молоці. Тоді змішайте воду/молоко з однією столовою ложкою натурального оцту, щоб вийшла 1 склянка рідини в цілому.
  2. 8 ложок борошна з’єднати з приготованою рідиною. Муку краще відміряти спеціальною мірною ложкою. Ложки без гірки.
  3. Суміш добре перемішати, щоб вийшло тісто трохи густіше чим згущене молоко.
  4. Додати чорний перець, асафетиду, сіль і цукор. Добре перемішайте кляр ще раз.
  5. Соду додати до кляру відразу перед обжарюванням рибки, щоб сода завчасно не прореагувала з кефіром.

Як приготувати вегетаріанську рибу – покроковий рецепт з фото

  1. Сир порізати на бруски. Для цього спочатку голівку сиру розрізати упоперек навпіл. А потім кожну з двох половинок порізати завтовшки пів-сантиметра. Як на фото нижче.
  2. Листи норі розрізати навпіл ножицями. У них завертатиметься адигейський сир.
  3. Змішати в окремій посудині соєвий соус з водою. Він знадобиться для змочування листа норі, щоб він не ламався при скручуванні. Але якщо ви не вживаєте соєвий соус, можна використати тільки воду.
  4. Половинку листа норі змастити розчином соєвого соусу, покласть в нього брусок сиру і загорнути в норі, скручувавши до кінця. Соєвий соус надасть вегетаріанській рибці особливого смаку.
  5. Так загорнути в норі усі бруски адигейського сиру.
  6. Поставити розігрівати сковороду на середньому вогні, додавши маслинову олію(чи інше рослинне).
  7. Рулетики з сиру і норі умочити в кляре і відправити смажитися на сковороду.
  8. Коли шматочки вегетаріанської риби підсмажаться з одного боку їх треба перевернути і підсмажити з іншого боку(по 1-2 хвилини на сторону).
  9. Ваша вегетаріанська смажена риба готова! Вона хороша як в гарячому так і в холодному виді!

Якщо Ви хочете приготувати вегетаріанське блюдо з кляром, то спробуйте рецепт смаженої цвітної капусти в кляре. Також може виявитися корисною стаття про норі – Норі – листи водоростей з японських роллов. Ну і звичайно, як же без них приготуєш вегетаріанські суши-ролы?

Про автора

admin

Залиши коментарій