Вегетаріанські страви

Рецепт: Вегетаріанська окрошка, Вегетаріанські страви

Вегетаріанська окрошка без м’яса і яєць

Окрошка – всім відоме древнє слов’янське блюдо, яке традиційно готується влітку замість гарячих супів. Цей рецепт вегетаріанської окрошки охолоджує і освіжає, низко-калориен і диетичен, а ще ми його приготуємо без яєць, м’яса і ковбаси. Традиційно окрошку готують на несолодкому квасі, але можливі і інші варіанти – про що нижче.

Інгредієнти для “гущі” окрошки

  • огірок свіжий – 3 шт.
  • редиска свіжа – 6 шт.
  • картопля – 3-4 шт.
  • адыгейсвий сир(панир або тофу) – 150 гр.
  • зелень – петрушка, кріп

Альтернативні інгредієнти:

  • свіжі гриби шампіньйони – 100 гр
  • яблуко – 2 шт
  • вгегтарианская “варена” ковбаса – 150 гр.

Інгредієнти для заправки холодного супу :

  • 1,5 літрів рідини – сироватка, кефір, мінеральна вода або несолодкий квас
  • гірчиця – 1 ст. ложка
  • чорний перець – щіпка
  • ? ч ложки чорної солі, яка пахне яйцями
  • звичайна сіль – за смаком
  • сік свежевыжатого лимона – за смаком

Приготування вегетаріанської окрошки без м’яса і яєць

  1. Картоплю відварити в мундирах до готовності. Дати їй остигнути. Почистити і порізати невеликими кубиками. Перекласти в каструлю, де буде окрошка.
  2. Огірок і редиску також нарізувати кубиками. Якщо використовуєте гриби шампіньйони і яблука – їх також порізати. Гриби використовуються свіжими. Додати до картоплі.
  3. Зелень петрушки і кропу дрібно порубати. За бажанням в окрошку також можна додати і іншу зелень – кинзу, шпинат або рукколу. Цей холодний суп любить зелень. Додати зелень до інших інгредієнтів.
  4. Змішати в окремій посудині усі інгредієнти для рідкої складової супу : сироватку(кефір, хв. воду, квас), гірчицю, сіль, перець.
  5. Залити розсолом, що вийшов, нарізані овочі і зелень.
  6. Окрошці треба дати остигнути в холодильнику і настоятися на протязі мінімум 1го години.
  7. Ваша вегетаріанська окрошка без яєць і м’яса готова! Ідеальний суп для жарких літніх днів!

Підпишіться на e – mail розсилку

Читайте також

Матеріали партнерів

Коментарі і відгуки(14)

Учора приготували окрошку. Дуже і дуже усім сподобалося. На вулиці ще не сильно жарко, так що ми трохи “замерзнули” )))). Тепер знатимемо, чим рятуватися жаркимим літніми днями. Спасибі за рецепт.

Олег, спасибі Вам за відгук! Я рада, що сподобався цей холодний літній суп. Його дійсно варто готувати коли на вулиці дуже жарко, оскільки токрошка дійсно охолоджує 🙂

ми оновили рецепт вегетаріанської окрошки – зробили його детальнішим і додали покрокові фотографії для Вашої зручності, щоб цей літніх холодний суп вийшов однозначно смачним.
Також в усіх рецептах, де багато фото у нас появилася кнопка прибрати фото(по проханнях деяких читачів) – це якщо фотографії Вам заважають читати і готувати по рецепту. Сподіваємося, що це нововведення буде корисним.

Спасибі Вам велике за такий детальний рецепт. Робила, все відмінно вийшло. Спочатку я обшукалася сироватки, тому що саме на ній робили окрошку моя мама і бабуся. А у продажу чому те її не змогла знайти. Згодився Ваш рецепт домашнього адигейського сиру. Я його спочатку з молока зробила, а сироватку зберегла якраз таки для окрошки. Правда зовсім не кисла сироватка вийшла, припало в неї лимонного соку додавати, а то кислинки бракувало. Але сама окрошка вийшла бомбезная! чи може це тому, що я її вже не пам’ятаю скільки років не їла, навіть і подумати не могла, що буває окрошка вегетаріанською! І домашнім моєму усім сподобалося, хоча діти взагалі супів не дуже те дарують. У чоловікові до тарілки з окрошко поставила баночку з гірчицею, оскільки він любить все погостріше. як добре, що я знайшла Вас на початку літа – тепер на літо ми забезпечені окрошкою!

Наталія, завжди будь ласка! дуже рада, що рецепт сподобався і викликав стільки захвату 🙂 Ви усі правильно зробили, сироватку можна дійсно отримати приготувавши з молока сир або адигейський сир – дуже просто готується, і гарантія натурального продукту – якості і смаку. так, якщо літо буде жарким, окрошка дуже до речі. ну а дивуватися не варто, що окрошка може бути вегетаріанською – практично усі рецепти можна зробити вегетаріанськими, адаптувавши їх тим або іншим способом. Заміна м’яса – сейтан, рибу можна замінити водоростями, чого варта тільки смажена “рибка№ – адигейський сир у водоростях, не кожен зрозуміє що це не риба. Для мене нещодавно стало відкриттям, що навіть безе можна зробити без яєць. Сподіваюся, дійдуть скоро руки поділитися цим з усіма. і еклери читала роблять не то що без яєць, а повністю веганськими – рецепт, жалко, не додавався. такі піроги.

спасибі за рецепт. все вийшло і дуже сподобалося. спробувала додати яблука, але напевно наступного разу все-таки дотримуватимуся класичного рецепту без останніх. а так дуже смачно!

Ксюха, завжди будь ласка, рада що сподобалося. З яблуками це так, не усім подобається окрошка з яблуками – тому цей інгредієнт в альтернативні вирішили помістити, раптом комусь захочеться поэксперементировать 🙂

А чим би замінити редис? А то її все рідше зустріти можна. Не сезон напевно. А як раз хотів приготувати окрошку

Якраз шукала веганський рецепт акрошки і думала чим же замінити сироватку.
Ніколи б не подумала про газовану воду і квас. Ви пробували саме з газованою водою? як виходить?
І ще скажіть для окрошки тофу смажити треба?

з газованою водою, на мій смак, вийшло смачно, але якщо в неї додати сметану 🙂 але Вам таке не підійде. може бути як вриант змішати газовану воду з соєвим йогуртом? Ще я чула, що сироїди готують окрошку на фреше з кабачків і трохи яблук(але основне – це кабачки). але сама не пробувала. може бути в якості експерименту Вас зацікавить такий варіант окрошки 🙂 тофу сам по собі позбавлений смаку, як на мене, в звичайному неприготованому сирому вигляді він мені не подобається. тому я б обсмажила із спеціями. Але це на смак і колір, мабуть 🙂

Chupacabras e

Обожнюю окрошку, в холодильнику припасена сироватка, правда я не вегетаріанка, але така окрошка без білку просто привабливість, спасибі,Юля

Chupacabras e

МИ завжди робимо на квасі окрошку. Тільки беру не панир, а сулугуни-добавляет трохи солоності, і солити вже не потрібно. Але додавання сиру робить окрошку полноценной-за це спасибі Юлі. Ах, так, ще редиску додаю завжди.

Muravev – Net

Обожнюю окрошку, в холодильнику припасена сироватка, правда я не вегетаріанка, але така окрошка без білку просто привабливість, спасибі,Юля

МИ завжди робимо на квасі окрошку. Тільки беру не панир, а сулугуни-добавляет трохи солоності, і солити вже не потрібно. Але додавання сиру робить окрошку полноценной-за це спасибі Юлі. Ах, так, ще редиску додаю завжди.

Про автора

admin

Залиши коментарій