Вегетаріанські страви

Рецепт: Веганско-сыроедческий майонез з насіння, Вегетаріанські страви

Веганско-сыроедческий майонез з насіння

Цей соус умовно названий майонезом, в силу того що до його складу входить гірчиця. Але насправді це соус з насіння – який можна їсти як просто в прикуску з овочами, так і заправляти всілякі салати(виходить дуже смачно і ситно). І на випадок якщо ви хочете справжній вегетаріанський майонез – це рецепт.

Для веганско-сыроедческого майонезу знадобиться(усі склянки по 200 мл – загальний вихід соусу близько 750 мл) :

  • 1 ст. сирого насіння соняшнику
  • 0,5 ст сирого насіння гарбуза
  • 2 ст л. оливкого олії
  • 2 ст. л. льняної олії
  • сік 1го лимона
  • 1 чайна ложка чорної солі(та яка пахне яйцями – не бійтеся, вона дійсно не зашкодить)
  • 0,5 чайної ложки морської солі
  • 1 чайна ложка порошку гірчиці
  • 1/3 чайних ложки чорного меленого перцю
  • 1/3 чайних ложки асафетиди(приправа така дуже смердюча по суті, але в цьому рецепті знову таки дуже до речі і у результаті не помітна)
  • 2 ст. ложки меду
  • 1,5-2 склянки води

Заправляйте цим “майонезом” салати(приклад – сыроедный олів’є), подавайте як закуску до нарізаних сирих овочів, просто мастіть на хлібці(чи такі хлібці з льону і кабачків), або завертайте з ним рулетики з водорослей-нори.

Варіації на тему цього соусу теж можуть бути різноманітними – додайте в нього трохи більше гірчиці і меду – і вийде гірчично-медовий соус. Можна додати коханої зелені(кропу, наприклад) або інших приправ(насіння кумина) щоб кожного разу соус виходив по новому.

Про автора

admin

Залиши коментарій