Вегетаріанські страви

Рецепт: В’ялені помідори по-італійськи, Вегетаріанські страви

В’ялені помідори по-італійськи

Ми пропонуємо рецепт в’ялених помідор в домашніх умовах – просто і смачно, ідеальна заготівля на зиму. Помідори можна в’ялити як в духовці, так і в електросушарці. Детальніше далі в рецепті.

Інгредієнти на пів-літрову банку

  • Помідори – 4 кг
  • Сушений базилік і інші спеції(орегано або чебрець) – по пучку/пакетику
  • Маслинова олія – 0,5 склянки(можливо трохи більше)

Як робити в’ялені помідори в домашніх умовах

  1. Виберіть невеликі помідори, вершки підійдуть ідеально.
  2. Помідори помийте і розріжте навпіл.
  3. За допомогою ложки вийміть середину з помідор, в якій міститься основна волога і насіння. Серцевини можна використати для інших блюд.
  4. Помідори розмістите на піддоні електросушарки або на деку від духовки. Посоліть їх.
  5. Сушіть помідори при температурі 45-50 градусів в течію орієнтовно 8ми годинника(можливо знадобиться більше/менше часу).
  6. Перевіряйте помідори на готовність – вони повинні добре усохнути, але залишатися ще м’якими.
  7. Коли помідори готові укладете їх щільно у банку шарами. Шар помідор, спеції, залити трохи олією і так далі, поки банка не наповниться.
  8. Важливо щоб у кінці олія добре покрила помідори.
  9. Зберігати помідори можна в холодильнику або без нього впродовж 6ти місяців. Їсти їх можна починати після двох тижнів.

Рецепти з в’яленими помідорами

Паста з в’яленими помідорами

Відваріть будь-який вид пасти до готовності. В’ялені помідори за допомогою блендера перетворите на однорідний соус. Заправте ним приготовану пасту.

Салат з в’яленими помідорами

Використайте будь-яку зелень і свіжі овочі. Додайте в’ялені помідори – вони нададуть родзинку. У багатьох салатах де є оливки їх можна замінити або доповнити в’яленими помідорами

Сендвіч з в’яленими помідорами і сиром моцарела

На шматочок свіжого білого багета, в ідеалі чиабатты покладете шматочки в’ялених помідор. Згори накрийте шматочками м’якого сиру моцарела. Посоліть трохи за смаком. Такий сендвіч можна розігріти на сковороді – вийде ще смачніше.

Підпишіться на e – mail розсилку

Читайте також

Матеріали партнерів

Коментарі і відгуки(9)

Пару тижнів назад зробили такі помідори. Боялися, що не вийдуть або зіпсуються, тому зробили мало. Тепер знаємо, що зробити наступного року. Помідори вийшли відмінні, пальчики оближеш. І у бутерброд їх можна, і в пасту(кашу можна спробувати), і в гасіння. Супер. Спасибі величезне за такий простій і незамінний рецепт.

А можна використати не маслинову олію? Просто немає у мене його, і не все в сім’ї його люблять. А зав’ялити помідори хочеться.

Овоч, можна використати будь-яку олію, головну щоб аромат олії Вам подобався, і він доповнював смак помідор. Головне, звичайно, використати натуральні нерафіновані олії 🙂

Супер. те, що шукала. можна у такий спосіб баклажани з чорносливом або просто сливою в’ялити. Вдячність за нагадування такої смакоти!

А у мене помідорчики вийшли кислі. Де помилка?

Ольга, ошики немає. Справа в самих помідорах. В принципі помідорам характерний кислуватий смак, але попадаютсяи дуже кислі сорти, або роки з таким урожаєм. Я зараз готую помідори зовсім по іншому рецепту. Я на усю зиму загодавливаю сушені помидуры. Сушу на зиму близько 20-ти кілограм. При цьому сушу помідори з кісточками, розрізавши їх на 6/8 частин залежно від розміру помідора. Коли мені хочеться в’ялених помідор я відварюю необхідна кількість сушених помідор з додаванням оцту, спецій і солі впродовж 2-3 хвилин. Відкидаю помідори на дуршлак, даю стекти добре, і ще гарячими змішуючи з великою кількістю маслинової олії, а також додаю за смаком необхідні спеції/сіль. Потім усе це у банку і в холодильник. Два тижні коштують, якщо їх раніше не зжеруть. Зручно виходить, і усю зиму є помідори. І найважливіше, що кислоту посидор в такому способі можна відрегулювати додаванням цукру при варінні. Спробуйте наступного разу такий спосіб. Цей рецепт від самих італійців 🙂

Крыжовничек

Ірина, спасибі за рецепт! Проте, я не зрозуміла, чи треба стерилизовать/кипятить/закатывать банку і кришку? може, питання безглузде, але я сама в цьому недосвідчена, тому краще переконатися 🙂 Хотілося б зробити все по-швидкому, без заморочек. В цілому, олія повинна довго зберігатися в холодильнику без загортання. Загалом, чекатиму відповіді, а то хочеться встигнути зробити, доки ще є нормальні помідорчики.

Крыжовничек, немає банку і кришку не стерилізувала. адже це для холодильника, не справжня консервація так би мовити. у олії зберігається добре, але важливо щоб усі помідорчики в нім як би тонули, інакше частини над олією зацвітуть за два тижні якщо не раніше.

Ольга Смирнова

Сушу овочі разные:-помидорки, кабочки, болгарський перчик, баклажани в електросушці, складаю цей мікс в 3х літрові банки і накриваю вакуумними кришками. Зберігається без проблем до наступного урожаю.Невелику кількість сухоовощей відновлюю по вашому рецепту і завжди на столі овочі в олії із спеціями, дуже смачно і швидко до будь-якого гарніру,а то і просто з хлебушком.

Про автора

admin

Залиши коментарій