Вегетаріанські страви

Рецепт: Торт Мурашник з пісочного тіста або печива, Вегетаріанські страви

Торт Мурашник з пісочного тіста або печива

Торт Мурашник – це дуже святковий торт, для особливих випадків. Сказати, що він дуже смачний – це нічого не сказати. Та ще і виглядає ефектно і нестандартно. А в приготуванні абсолютно простий, що і є великою перевагою. Для нього треба багато різноманітних інгредієнтів. Це і робить його святковим. Пропонуємо вам вегетаріанський рецепт приготування, тобто без яєць.
Цей торт можна приготувати двома способами: повністю домашнім – для цього потрібно випекти тертий корж пісочного тіста і поламати його у великі і не дуже крихти – рецепт тут. А можна зробити його зовсім швидко і без випічки – за допомогою улюбленого покупного печива(найпростішого але не пріснішого, – “До чаю”, наприклад).

Інгредієнти

  • шоколадна глазур – готуємо порцію по цьому рецепту
  • крихта пісочного тіста або покупного печива – 750 гр
  • волоські горіхи(можна навпіл з лісовим горіхом) – 1 ст(200 мл)
  • родзинки великі чорні(заздалегідь розмочений) – 1 ст(200 мл)
  • чорнослив(заздалегідь розмочений і нарізаний) – 1 ст(200 мл)
  • кокосова стружка – 1 ст(200 мл)
  • інші горіхи і сухофрукти за бажанням(зменшуйте тоді об’єм базових)
  • згущене молоко – 250 гр
  • вершкове масло – 100 гр
  • сметана – 100 гр

Покроковий процес приготування торта Мурашник з фото

Пісочне тісто

1. Вимісити домашнє пісочне тісто, дати йому остигнути в холодильнику біля 2х-3х годинника(якщо часу немає – те можна розділити на невеликі шматочки і покласти в морозилку)

2. Натерти захололе тісто на терці

3. Розподілити терте тісто на деку

4. Випікати корж з тертого тіста в духовці упродовж 20 хвилин при 200 градусах(поки низ коржика не стане трохи рум’яним)

5. Поки корж випікається підготуємо іншу начинку для торта. Ізюм промити теплою водою – щоб він трохи наситив вологу і потім висушити на паперовому рушнику

6. Волоські горіхи поламати на шматочки і підсмажити на сковороді на найповільнішому вогні до рум’яного кольору

7. Фундук(лісовий горіх) посмажити на сковорідці до тих пір, поки не почне лущитися оболонка

8. Дати фундуку трохи остигнути і почистивши горіхи від оболонки скласти їх в чашу блендера

9. Подрібнити лісові горіхи до дрібної фракції(або порізати ножем)

Якщо використовуєте печиво

10. Коли корж пісочного тіста приготується – дістати з духовки, трохи остудити і поламати його на шматочки різної фракції. Якщо ви готуєте торт з покупного печива, з ним необхідно зробити те ж саме.

11. Усі інгредієнти змішати в одній великій мисці/каструлі

12. Інгредієнти для крему змішати до однорідної консистенції у блендері(чи вінчиком)

13. З’єднати крем з усіма іншими інгредієнтами торта, добре перемішуємо і даємо постояти трохи

Шоколадна глазур

Формуємо торт

15. Формуємо торт конусом. Викладаємо шар крихт на блюдо і злегка поливаємо їх глазур’ю, потім згори викладаємо ще шар крихт і поливаємо глазур’ю і так далі. Іноді крихточки потрібно трамбувати щоб у результаті торт тримав свою форму.

16. У кінці необхідно залишити більше глазур’ю щоб добре зазлазурировать торт.

Дайте торту постояти в прохолодному місці декілька годин. Ваш торт Мурашник готовий!

П.С. захоплюватися сильно їм не варто, оскільки в нім незлічене число калорій. Але після свят у будь-якому разі не пошкодити розвантажитися днинка або більше(залежно від апетитів і сили волі), наприклад, на соковій дієті по інструкції тут.

Підпишіться на e – mail розсилку

Читайте також

Матеріали партнерів

Коментарі і відгуки(8)

о так 🙂 це один з моїх найулюбленіших тортів ))) нереально смачно особливо якщо приготований з домашнього пісочного тіста!

підкажіть будь ласка який можна використати ще крем, ми з чоловіком не їмо молочне. Так хочеться тортика з яким нибудь прекрасним кремом.
ще питання: чи є у вас рецепт заварного крему для нашої сім’ї(ми не їмо – молочне, мед)
Заздалегідь спасибі.

Рецепт дуже прикольненький.

Юля, добридень 🙂 Спасибі за відгук! Спробую відповісти на Ваші питання. Заварний крем можна запросто приготувати з будь-якого молока нетваринного походження. Дуже насиченим за смаком можна зробити крем на основі кокосового молока. Можна зробити самим удома мигдалеве молоко і зробити заварний крем на нім, але до мигдаля краще додати посилюючої мигдалевої есенції(продається в супермаркетах в рідкому вигляді наприклад у Ін. Оттекер) або ванильки(краще звичайно стручок натуральної). Принцип заварного крему описаний в рецепті соусу бешамель на нашому сайті(по суті це той же крем, тільки солоний). Єдине, в крем краще додати більше олії. Тобто на рослинній олії обсмажуєте борошно. Олію краще узяти кокосове, в силу того що ми готуємо крем, і краще його узяти нерафінованим – у нього такий божественний аромат. Прожарити в олії борошно і потім в суміш постійно помішуючи додавати гаряче молоко, в якому заздалегідь розтопите цукор. Варити на повільному вогні до загусання. За бажанням тут же додати в крем ще кокосової олії, щоб він був трохи жирніший, інакше може вийде не крем, а більше як пудинг(все-таки крем припускає більш високу жирність, але це на любителя звичайно). Точніше доки з пропорціями не скажу – потрібно спочатку самій приготувати 🙂 Цей крем Ви можете використати для цього торта-мурашника, головне тортику дати добре їм насититися 🙂 Я до речі готувала тортик з кремом з кокосового молока – вийшло дуже-дуже смачно. А щоб відтіняти такий крем в якості сухофруктів використала заморські цукатики – ананс, папайя, кокос і так далі – продаються такі суміші.

Про автора

admin

Залиши коментарій