Вегетаріанські страви

Рецепт: Торт монастирська хата з вишнею, Вегетаріанські страви

Торт монастирська хата з вишнею

Рецепт торта монастирська хата сам по собі не складний, але зажадає деякого часу для приготування. Зате такий торт дуже незвичайний, і обов’язково прикрасить будь-який святковий торт, будь то День Народження, Новий Рік або Різдво. Поєднання ніжного майже пісочного тіста з кисленькою вишнею і сметанним кремом – це просто незвичайно смачно! Нижче детальний покроковий фото-рецепт, пишіть питання в коментарях – обов’язково дамо відповідь!

Інгредієнти для монастирської хати з вишнею

  • Вершкове масло – 250 г
  • Цукор – 1 склянка
  • Сметана – 200 г
  • Борошно – 3-4 склянки
  • Сіль – щіпка
  • Сода – 0,5 чайної ложки

Для начинки

  • Вишня(свіжа, заморожена з варення) – 700 г
  • Сметана(густа, жирна) – 1 літр
  • Цукрова пудра – 1 склянка

Для прикраси(за бажанням)

  • Плитка шоколаду 100 г

Як приготувати торт монастирська хата – покроковий рецепт з фото

  1. Якщо для торта використовується заморожена вишня її потрібна заздалегідь розморозити, пересипати цукром і відкинути на друшляк, щоб стік зайвий сік. Свіжу вишню треба очистити від кісточок, пересипати цукром і відкинути на друшляк.
  2. Крем також необхідно приготувати заздалегідь. Сметану перекласти в марлю(у два шари) відповідного розміру і підвісити, щоб стекла зайва волога на 2-3 години.
  3. Сметану змішати з цукровою пудрою і відправити до холодильника.
  4. Для тесту краще використати м’яку олію. Його перетерти з цукром і додати сметану.
  5. У суміш олії, цукру і сметани додати сипкі інгредієнти, що залишилися, – борошно, сіль, соду. Замісити тісто, яке буде м’яке і пластичне по консистенції, але не липнутиме до рук.
  6. Розділити тісто на дві частини і дати відпочити в холодильнику 15-20 хвилин, обернувши в целофан.
  7. Узяти один шматок тесту, і розкотити з нього прямокутник, ширина якого буде розміром полін для монастирської хати(тут за бажанням), орієнтовно 18-20 см Завтовшки пласт тесту має бути не більший 0,5 см
  8. Обрізувати нерівні краї прямокутника(обрізки тесту використовуватимуться для наступної частини тесту). Розрізати його ножем на рівні частини(близько 4-5 см) по усій довжині, з яких далі формуватимуться поліна з вишнями. Інші рецепти пропонують розкочувати тісто окремо для кожного поліна, при це заздалегідь розділивши тісто на рівні частини за допомогою вагів, але мені здається оскільки показано на фото нижче набагато простіше і швидше, і трубочки ідеально-рівні, одна в одну.
  9. На кожен шматочок тесту викласти вишні в ряд. Защипнути згори і з боків, сформувавши трубочку-поліно.
  10. Викласти трубочки на деко швом вниз. Випікати до золотистого кольору в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці.
  11. Тим часом сформувати поліна-трубочки з вишнями з другого шматка тесту. Для торта вам знадобиться 10 або 15 трубочок(залежно від того, який ви їх зробите довжини і якої висоти хочете торт, мені більше подобається монастирська хата з 10ти довгих трубочок).
  12. Залишки тесту можна пустити на основу торта – просто пласт тесту шириною і завдовжки як складені докупи 4 або 5 трубочок(залежно від того скільки трубочок буде всього). Але основу робити не обов’язково.
  13. З готових і захололих(обов’язково захололих) трубочок сформувати торт за допомогою крему.
  14. Спочатку викласти основу, промазати кремом.
  15. На неї 4 трубочка-поліна і рясно промазати кремом, потім три трубочки і так далі
  16. Згори торт рясно покрити кремом – тому важливо, щоб крем не був рідким, інакше все стече, адже торт у формі гірки-трикутника.
  17. За бажанням торт можна прикрасити шоколадом(дуже смачно поєднується із сметанним кремом і вишнями). Для цього шоколад розтопити або потерти на терці і прикрасити торт довільно.

Торт в розрізі просто незрівнянний, і звичайно дуже смачний. Краще дати монастирській хаті декілька годин просочитися, а ще смачніше наступного дня. Приголомшливий святковий рецепт випічки без яєць!

Підпишіться на e – mail розсилку

Читайте також

Матеріали партнерів

Коментарі і відгуки(9)

Дякую за торт! Рецепт чудовий! І взагалі на вашому сайті все смачно!

Олена, спасибі велике за відгук 🙂 дуже-дуже приємно 🙂

Здрастуйте! Скажіть, будь ласка, скільки відсотків жирності сметана? 20%-ая всю ніч висіла – стекло 1/5 склянки, залишилася вологою і рідкуватою(( Довелося зараз ще раз підвішувати, не знаю, чи стане густіший((

Йожик, добридень. Я використала домашній йогурт, який дуже добре стік + домашню сметану(вона майже не стекла із-за своє жирності). Але для цього торта чим жирніше сметана тим краще – в ідеалі знайти 30% і відважити її. Сметана може погано стікати, оскільки в першу чергу волога стікає з тих місць, які торкаються до марлі, а потім цей щільніший шар утворює как-бы кірку, яка перешкоджає стіканню іншої рідини(для кращого стікання краще переодически помішувати сметану у такому разі). Якщо сметана рідкувата – поробуйте в неї додати трохи сиру сухого і збити блендером. Крем стане густіший. Також можна спробувати в крем додати густе варенную згущене молоко, що додатково загущається його. В принципі, магазинна сметана досить густа із-за загусників, які в неї додають. Дайте готовому крему постояти в холодильнику 2-3 години і сметана стане густіший. Саме крем з холодильника наносите на трубочки торта(трубочки повинні заздалегідь зорошо остигнути) – тоді крем у вас не розтікатиметься. Сподіваюся якісь ради вам допоможуть.

Давно вже шукаю хороший рецепт “Хати”. Спробувала по цьому, вийшло то що потрібно. Не вистачило, правда літрової банки вишень, додала в 3 колоди упереміш з вишнями заморожену чорну смородину. Виявилося ще смачніше! Тепер хочу спробувати з ожиною. Спасибі за рецепт.

Kolambakr e

спасибі. дуже хороший
і корисний сайт.
удачииуспехавам.

Про автора

admin

Залиши коментарій