Вегетаріанські страви

Рецепт: Торт Молочна дівчинка, Вегетаріанські страви

Торт Молочна дівчинка

Торт молочна дівчинка для тих, хто не дуже любить довго возитися з тестом, і прибирати наслідки цього. А ще цей торт виходить м’яким і просоченим за рахунок тонкості і легкості коржів. Готується “Молочна дівчинка” досить швидко, за годину-півтора можна впорається, оскільки коржі випікаються дуже швидко – всього 5-6 хвилин. Таку смішну назву торт дістав завдяки назві німецького згущеного молока, на підставі якого готуються коржі торта. Покроковий рецепт торта, приведений нижче, допоможе приготувати смачний і святковий торт з першого разу.

Інгредієнти для приготування торта молочна дівчинка

  • Згущеного молоко – 500 г(близько півтори банки)
  • Сметана – 8 столових ложок
  • Крохмаль – 2 столових ложки
  • Мука – 1,5 склянки(240 г)
  • Розпушувач – 1 упаковка
  • Сметана – 600 мл
  • Цукрова пудра – 1 склянка
  • Ваніль(за бажанням)
  • Будь-яка присипка для прикраси – крихти шоколадних вафель, горіхів, печива, конфетті з цукру і так далі

Для випікання коржів(обов’язково)

  • Папір для випічки або силіконовий килимок для випічки

Як приготувати торт “Молочна дівчинка” покроковий рецепт з фото

Готуємо тісто для торта

  1. Змішати окремо усі сухі(борошно, крохмаль, розпушувач) і усі вологі(сметана, згущене молоко) інгредієнти
  2. З’єднати в мисці сухі інгредієнти з вологими. Вийде досить рідке тісто для торта.
  3. Тісто для торта готове – воно досить рідке, але не розтікається миттєво.

Випікаємо коржі для торта

  1. Духовку заздалегідь розігріти до 190 градусів
  2. Відрізувати шматок паперу для випічки, достатній за розміром для коржа. Намалювати на нім круг діаметром за бажаним розміром коржа(20-25 см).
  3. Или намалювати круг на силіконовому килимку. Плюс килимка в тому, що з нього легше знімати корж, а також папір доведеться використати кожного разу нову, щоб корж не прилипав, тобто велика витрата + час на малювання.
  4. Розмістіть папір/килимок на деку для духовки.
  5. Залежно від розміру круга покласти в центр 3-5 ложок тесту, швидко розрівняти тісто так, щоб воно рівномірно покрило усю площу круга.
  6. Випікати корж в духовці 5-7 хвилин – до золотистого кольору.
  7. Відразу ж по готовності корж зняти з паперу/килимка(інакше може прилипнути). Найзручніше знімати, перевернувши папір/килимок і допомагаючи ножем/силіконовою лопаткою.
  8. Перекласти корж на тарілку/піднос для торта. Промазати корж невеликим шаром крему(крем може бути будь-яким – сметанний, заварний, зі збитих вершків).
  9. Повторити процес випікання коржа доки не закінчиться усе тісто.
  10. Останній корж прикрасьте згори за бажанням – крихтами шоколадних вафель або пісочного печива, тертим шоколадом або кокосом, цукровим конфетті або мармеладом.

Готуємо сметанний крем для торта Молочна дівчинка

  1. Торт молочна дівчинка можна приготувати з будь-яким кремом, наприклад із заварним або зі збитих вершків, але нам подобається найбільше із сметанним.
  2. Для сметанного крему просто змішайте сметану з цукровою пудрою і будь-яким ароматизатором. Ми пропонуємо звичайну ваніль, але це може бути і мигдаль, і фундук, наприклад.
  3. Краще використати цукрову пудру, а не цукор, оскільки цукор в сметані дуже довго розчиняється.
  4. Цукрову пудру легко приготувати в домашніх умовах з цукру-піску за допомогою кофемолки.
  5. Не тримайте крем в теплі, краще поставити його в холодильник перш ніж змащувати торт, щоб він став трохи густіший.

Ваш дуже смачний, святковий і неймовірно ніжний торт “Молочна дівчинка” готовий. Спробуйте його приготувати – це дуже смачно і просто!

Підпишіться на e – mail розсилку

Читайте також

Матеріали партнерів

Коментарі і відгуки(11)

Здрастуйте!
А приблизно при якій температурі краще випікати? Розумію, що у усіх духовки різні, але можете зорієнтувати по зразковому розкиду температур?
І ще: а не підкажете, чим можна в кремі замінити цукрову пудру? Я не так досвідчена в кулінарних справах 🙂 Нічого сахарообразное не використовую в принципі, в якості замінника йде тільки стевия.
Заздалегідь дякую Вам за відповідь!

Кристина, коржі для торта випікати можна при температурі від 180 до 200 градусів. Корж повинен пропікатися відносно швидко – 5-7 хвилин. Підберіть температуру в процесі випікання(я випікала при 200, оскільки при 180 мені здавалося, що печеться занадто довго, тому в процесі випікання першого коржа я поступово збільшувала температуру духовки).
Цукор в кремі можна замінити будь-яким сипким сахаразаменителем, який Вам підходить. Це може бути і стевия, і фруктоза, і тростинний цукор, наприклад. Єдине, якщо у сахарозаменителя велика фракція(не пудра) – перемолите на кофемолці, тоді сахарозаменитель легше розчиниться в кремі. Рідкі сахарозаменители(типу кленового сиропу, сиропу топінамбура або сиропу агави) для крему можуть не підійти, оскільки зроблять консистенцію крему рідшою. Я часто замінюю половину норми цукру стевией, оскільки мені не дуже подобається специфічний солодкуватий присмак, який дає 100% стевия.

Спасибі велике за такий дивовижний рецепт дуже смачного тортика! Вийшов дуже ніжний і не нудотно солодкий(я боялася що буде дуже солодке через таку кількість згущеного молока) . І для крему я використала не пудру, а просто цукор, трохи менше склянки насипала, вийшло прекрасно.

Олександра

Спасибі Вам) Рецепт Бомба)
Я оч не люблю возитися з миксирами і бленедером, усе бысто просто і ооочень смачно.
Додала в крем кэроб і кешью.
Буде улюблений рецепт тепер

Спасибі, дійсно легкий і смачний рецепт. Єдине – перший корж відділяла від пергаменту хвилин 10. Вирішила надалі змащувати папір вершковим маслом – в результаті знімалися легше. Завдяки цьому сайту я отримала свободу їсти солодощі – до цього обмежувалася деякими магазинними овсянными печеньками і пряниками, де немає яєць.

shu uemura e

Олеся, а чим можна розбавити крем? У мене таким густим вийшов, що аж ложка коштує, боюся коржі погано просочаться! Може вершками? Tj3eOI7yW
З тими, що настають Великі Травневими святами! )

Здрастуйте!
На мій смак не хапає в тортику родзинок і/або горішків, наступного разу покладу між деякими коржами. А так просто супер. не сильно нудотний і дуже ніжне тісто вийшло. Пробували робити коржі на силіконовому килимку і папері для запікання з силіконовим просоченням, в обох варіантах все відмінно відклеювалося!
Спасибі велике за рецепт!

Здрастуйте! А підкажіть будь ласка, в інгредієнтах для тесту написано: “Розпушувач – 1 упаковка” – це що саме за розпушувач і скільки його в упаковці? Чи можна в цьому рецепті, як розпушувач використати соду?

Тіна, розпушувач зазвичай продається в невеликих паперових пакетиках як ванілін. Так і називається розпушувач. Він в супермаркетах зазвичай і продається десь поруч. У пакетику 1 або 2 грами. не пам’ятаю вже, немає під рукою. стандартні пакетики. Можна узяти соду, але тоді потрібно додати трохи оцту або лимонного соку. Наприклад 2 чайні ложки оцту і пів-чайної ложки соди для цього рецепту буде досить. Але рекомендую купити розпушувач, з ним тісто стабільніше – реакція відбувається тільки в духовці. А сода з оцтом будуть реагирывать вже в сирому тісті, як тільки ви їх додасте і перемішаєте. Коржів пекти багато, останні коржі можуть не вийде. Хоча треба пробувати.

Класний торт, у мене мама робить щось схоже, і рецепт детально розписаний, і увесь процес з картинками, навіть я по такій інструкції все осилю, спасибі за Вашу роботу!!

З цього тіста дуже швидко і легко можна напекти “млинчиків” на сухій сковороді.Ніяких заморочек ні з папером, ні з килимками, ні з малюванням кругів.Усі сочни виходять одного діаметру, за розміром сковороди, “ноздрястые”, все в дірочках.Залишається тільки промазати кремом, почекати, поки просочиться і запрошувати гостей.

Про автора

admin

Залиши коментарій