Вегетаріанські страви

Рецепт: Торт медяник із сметанним кремом, Вегетаріанські страви

Торт медяник із сметанним кремом

Рецепт торта медяника – це класика для будь-якого свята, будь то день народження або новий рік. Медяник без яєць виходить дивовижним, ніжним і танучим у роті. Готувати торт не швидко, оскільки потрібно випікати окремо коржі, але досить просто.
Читайте також: торт наполеон без яєць із заварним кремом

Інгредієнти для приготування торта медяник(форма 28 см)

  • вершкове масло – 150 гр
  • цукор – 1 склянка
  • мед – 4 столових ложки
  • сметана – 3 столових ложки
  • сода – 1 чайна ложка без гірки
  • борошно – 4 склянки

Сметанний крем

  • сметана 25% жирності – 1 літр
  • цукор – 1 склянка
  • ванілін – щіпка
  • волоський горіх – 1 склянка

Як приготувати торт медяник без яєць в домашніх умовах – покроковий рецепт з фото

  1. Класичний торт медяник готується заварним способом, на водяній лазні. Тому підготуйте дві каструлі більшого і меншого діаметру. У велику необхідно налити води і поставити її закипати.
  2. У меншу каструлю необхідно помістити вершкове масло, цукор і мед і відправити суміш на киплячу водяну лазню.
  3. Олія, мед і цукор повинні добре розтопиться і прогрітися. Тепер необхідно додати соду і сметану і гріти суміш ще 2 хвилини помішуючи.
  4. Додати до суміші 1 склянку борошна і замішати рідке тісто однорідної консистенції прямо не знімаючи з водяної лазні. Дати прогрітися декілька хвилин.
  5. Зняти тісто з водяної лазні і вимісити густе тісто за допомогою решти 3х склянок борошна. Тісто повинне добре формуватися і отлипать від рук.
  6. Розділити готове тісто на 7-8 рівних куль, помістити кожного в окремі пакет(обмотати харчовою плівкою) і відправити до холодильника на 20-30 хвилин.
  7. Тим часом розігріти духовку до 190 градусів.
  8. Потім дістати одну кулю тесту і розкотити її завтовшки в 3-4 мм прямо на папері для випічки. Якщо ви хочете круглий торт, то використайте тарілку відповідного діаметру, щоб вирізувати круг по контуру. Надлишки тесту приберіть перед випічкою. Зробіть проколи вилкою.
  9. Випікати корж тесту для торта на деку близько 5-7 хвилин. Корж повинен стати красивого золотистого кольору.
  10. Дати коржу зовсім небагато остигнути і просочити заздалегідь приготованим кремом.
  11. Далі випікати наступні коржі. Після готовності коржа його треба покласти на корж вже просочений кремом і так само просочувати. Останній корж посипати крихтою від коржів або волоським горіхом.
  12. За бажанням можна підсмажити волоські горіхи і дрібно їх порубати і кожен корж посипати горішками – вийде ще смачніше.
  13. Дайте просочитися готовому медянику 4-6 годин. Це напрочуд смачний торт.

Як приготувати сметанний крем для медяника

  1. Сметанний крем один з найпростіших кремів. Треба змішати сметану з цукром і ваніліном. Крем готовий.
  2. Важливо! Не збивайте сметанний крем блендером/міксером. Є небезпека, що сироватка відокремиться від білку і крем розшарується.
  3. Щоб зробити сметанний крем менш калорійним, заміните половину сметани на некислий йогурт домашнього приготування. Проте потрібний дуже густий йогурт, тому 800 мл домашнього йогурту помістіть в декілька шарів марлі і підвісьте над каструлею – зайва рідина стече і йогурт вийде густіше.

Ваш медяник із сметанним кремом готовий!

Приємного!

Про автора

admin

Залиши коментарій