Вегетаріанські страви

Рецепт: Тонкі млинці з тесту без яєць, Вегетаріанські страви

Тонкі млинці з тесту без яєць і 5 варіантів начинки

Рецепт тонких млинців без яєць дуже простий. Головне – це приготувати правильне тісто для млинців, тоді воно дійсно буде тонким, прямо-таки ажурним, і не прилипатиме до сковорідки. Як же зробити такі млинці – читайте нижче.
Дуже багато хто запитує: Чим можна замінити яйця в тісті для млинців? Відповідь проста – нічим їх не потрібно замінювати(хоча в інших блюдах може знадобитися заміна яйцю, читайте тут чим замінити яйця у вегетаріанських блюдах). Ми їх просто не кластимемо в тісто, але це ніяк не вплине на результат. Адже головне – це ідеальні пропорції інгредієнтів, які ми наводимо нижче.

Готувати млинці ми рекомендуємо на суміші молока і води. Але можна приготувати млинці і просто на воді. До речі, на воді їх готувати простіше, вони не так прилипають, але вони виходять і не такими ніжними.

Інгредієнти:

  • Молоко – 250 мл
  • Вода – 250 мл
  • Борошно, вищий сорт – 20 ст. ложок без гірки
  • Рослинна олія без запаху – 6 ст. ложок
  • Цукор – 4 ст. ложки(без гірки!)
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Сода – ? ч. ложки
  • Оцет – ? ч. ложки

Ми спеціально даємо кількість борошна в ложках. Варто використати мірну столову ложку – так забезпечиться найбільш точне отмерение, і у Вас вийде приготувати ідеальне тісто для млинців.

Як зробити тонкі млинці – покрокова інструкція з фото

  1. Щоб підготувати тісто для млинців, необхідно усі вказані інгредієнти(окрім соди і оцту) помістити в зручний посуд і перемішати до стану без грудок
  2. Тісто легко перемішати за допомогою блендера або міксера. Якщо у вас такої кухонної техніки немає, тоді всипте в ємність усі сипкі інгредієнти і олію. І вимішуйте тісто по трохи додаючи суміш з молока і води. Так ви зможете уникнути грудочок.
  3. Тісто вийде дуже рідким по консистенції. Не лякайтеся, з нього дійсно вийдуть млинці. Закон млинців дуже простий: чим рідше тісто, тим тонше виходять млинці.
  4. У ідеалі необхідно дати тесту настоятися хоч би 30-40 хвилин(краще годину-два). Навіщо це потрібно? У такому разі борошно виділить клейковину і тісто стане еластичнішим, що допоможе без зусиль перевертати млинці на сковорідці. Але цей крок не обов’язковий, можна впоратися і без расстойки.
  5. Коли тісто для млинців готове, перед найжаркішою млинців необхідно соду погасити оцтом і тут же вмішати її в тісто. Тепер можна приступати до жаріння млинців.
  6. Для жаріння млинців краще використати спеціальну млинцеву сковороду з антипригарним покриттям(як на фото нижче). Відрізняється вона від звичайної сковороди тим, що у неї майже немає бортів, це полегшить процес перевертання млинців. Але можна смажити і у будь-якій іншій сковороді.
  7. Сковороду необхідно розігріти на повільному вогні і промазати зовсім тонким шаром рослинної олії за допомогою спонжика або пензлика. Мастити сковороду з антипригарним покриттям треба всього один раз перед початком жаріння млинців.
  8. Коли сковорода розігрілася, беремо ополоник, наповнюємо його рідким тестом і акуратно поступово виливаємо на сковороду прокручувавши останню так, щоб млинцеве тісто розподілилося рівномірно тонко по усій сковороді. Не лийте відразу велику кількість тесту, краще по трохи. Тоді у вас вийде дійсно тонкий млинець.
  9. Дати млинцю підсмажиться на невеликому вогні в течії 30-60 секунд. Потім підхопити млинець за край і перевернути. Перевертати можна руками, але потрібно робити це дуже швидко, щоб не обпалити пальці. Або акуратно за допомогою лопатки, у такому разі лопатку потрібно підсунути під максимальну площу млинця, щоб він не розірвався.
  10. Підсмажити до рум’яної кірочки млинець з іншого боку. Зняти млинець на широке блюдо. Повторити те ж саме, поки не закінчиться усе тісто :).

Пам’ятайте, що не даремно придумали приказку “перший млинець – грудкою”. Це тому що перший млинець дійсно може не вийти. Не засмучуйтеся, інші обов’язково вийдуть.
Ваші вегетаріанські млинці без яєць готові!

З чим можна подавати млинці або які начинки можуть бути для млинчиків

Начинки для млинців можуть бути дуже і дуже різні: солодкі, солоні, які потрібно готувати або на “швидку руку”. Ось тільки деякі приклади:

  1. Будь-який джем, варення або мед з будь-якими ягодами
  2. Топлене вершкове масло, в нього можна млинці мочати і запивати солодким чаєм з лимоном, як в дитинстві
  3. Перемішайте стиглий банан з сиром, додайте трохи меду і спецій в суміш і загорніть її в млинці
  4. Яблука можна очистити від шкірки, порізати на дрібні кубики і пасерувати на сковороді у вершковому маслі з додаванням спецій(кориця, мускатний горіх) і цукру в течії 5-7 хвилин – це найсмачніша начинка для млинців!
  5. Нашаткуйте тонко капусту і гриби(у пропорції один до одного), протушкуєте до готовності овочі. Загорніть суміш в млинці. Пальчики оближеш!

Про автора

admin

Залиши коментарій