Вегетаріанські страви

Рецепт: Тісто для піци без дріжджів і яєць, Вегетаріанські страви

Тісто для піци без дріжджів і яєць

Рецепти італійської кухні – одна з найбільш улюблених нами за свою простоту, використання пряних трав і безлічі овочів, незабутні сири, чого тільки вартий, наприклад, ароматний і пряний соус песто(домашній рецепт тут). І яка ж італійська кухня без піци(тут її вегетаріанський варіант). Нижче приведений один з випробуваних нами рецептів тесту для піци. Хочу відмітити, що ми хотіли, щоб тісто було тонким, трохи хрустким, як у справжньої італійської піци. Звідси саме такий рецепт, він без дріжджів і яєць.

Інгредієнти

  • Маслинова(чи інше рослинне) олія – 1/3 склянки
  • Кефір нежирний – 1/2 склянки
  • Цукор – 2 ст ложки
  • Сіль – 1 ч ложка
  • Борошно – близько 1,5 склянки
  • Сода – ? ч ложки

Процес приготування тіста для піци

  1. Кефір необхідно змішати з содою і залишити на 5-10 хвилин.
  2. Тим часом можна просіювати борошно.
  3. До кефіру з содою додати цукор, сіль і рослинну олію, перемішати, після чого почати в тісто по трохи вводити борошно, постійно вимішуючи(це можна зробити і в кухонному комбайні). Вводити борошно необхідно до того часу, поки тісто не почне добре отлипать від рук, але воно має бути досить м’яким і еластичним. Якщо переборщити з борошном, тісто перетвориться на занадто хрусткий коржик, який матиме мало спільного з основою для піци, хоча це буде теж смачно.
  4. Після того, як тісто вимішене, помістити його під плівку і поставте “відпочити” в холодильник на півгодини.
  5. Після цього можна працювати з тестом і готувати піцу.

А ось піцу можна приготувати найрізноманітнішу: і просто маргариту, і овочеву, і сирну – політ фантазії невичерпний! Для цього знадобиться червоний соус, який можна приготувати самому, улюблений сир(краще моцарела і пармезан) і всіляка начинка.

  • Класична овочева піца
  • Піца з лаваша
  • Сокка – млинець з нутовой борошна
  • А якщо Ви любите італійську кухню так само як і ми, то Вам точно сподобається овочева лазіння по нашому рецепту!

Підпишіться на e – mail розсилку

Читайте також

Матеріали партнерів

Коментарі і відгуки(23)

Олександра

Спасибі за рецепт. Але вийшло дуже солодке тісто =)
муки пішло склянка у мене, олію додала 2ст.л. що б тісто не було оч. жирним.
В якості кефіру використала молоко 2,5% жирності, що перетворилося на кефір .
Тесту вистачило на лист розміром 50х30см. Після випічки трохи піднялося майже до 1см.
Вийшло оч. ситно!

спасибі Вам за відгук – добре, що все вийшло 🙂 на рахунок солодкості тесту – можливо столові ложки були з дуже великою гіркою? у цьому рецепті я брала мірну столову ложку для того, щоб відміряти об’єм. а ще цукор буває різній солодкості реально – буває не солодкий, а буває дуже солодкий. а взагалі я люблю поєднання трохи солодкуватого з солоним 🙂

У кефірі вже міститься дріжджі

ті дріжджі, які міститися в кефірі і дріжджі, які можна купити, наприклад, в пакетиках мають зовсім різний склад і властивості. Існує дуже багато видів дріжджових грибків, але далеко не усі вони корисні і далеко не усі продукти робляться з натуральних компонентів. Дуже багато хто намагається вживати бездріжджовий хліб, оскільки якість використовуваних дріжджів в пекарнях і на хлебокомбинатах частенько залишає бажати кращого. А це тісто, не дивлячись на зміст в нім кефіру можна називати бездріжджовим 🙂

Спасибі. Вийшло смачно.

спасибі за відгук! дуже здорово що тісто вийшло як належить – для нас це підтвердження що цей рецепт “працює” не лише на нашій кухні 🙂

Відмінне тісто для піци. Велике спасибі. Сахара додала 2 чайних ложечки і прованські трави ще до додавання борошна, вийшло відмінно.

Спасибі велике за рецепт! Дуже смачно вийшло)))

Дякую за рецепт! Дуже смачно! Особливо з вашим червоним соусом! Тільки цукру і солі в тісто на око клала) А так зробила піцу – трішки картопля размала вареної(для ситності!), згори соус, дрібно порізаний перчик пеперони, а згори довершила сиром і свіжими помідорами. Правда, пеклася чомусь довго(але потім виявилось, що я тісто пробувала з боку, що самого, що не пропікався, – духовка газова), у результаті вийшло за смаком більше італійський пиріг, ніж піца, але все одно дуже смачно! І картопля не відчувається))) А соус робила без пасти, з одних помідорчиків, і не до кінця гасила, а так, з шматочками вийшов)))

і ще – тісто міситься ну дуже швидко і ну дуже гаразд) напрочуд просто!

Згодна з Саей! Дуже легко місити. Смачна піца вийшла, тісто ніжне, м’яке, спасибі за рецепт!

Альбіна Хамитова

спеціально шукала цей рецепт, спасибі Вам, знайшла.

Альбіна, рада що згодилося. Від себе скажу що звичайно це тісто відрізняється від стандартного дріжджового тіста для піци. Але в якості швидкої альтернативи дуже навіть нічого. По хорошому звичайно бездріжджове тісто потрібно робити на спеціальній заквасці, яку теж потрібно окремо робити. Але зазвичай на це немає часу 🙂 До речі, якщо Ви хочете швидку піцу можна купити бездріжджовий лаваш(тонкий і круглий) і зробити піцу на нім – швидко і смачно 🙂

Марина Пушкарева

А якщо замість кефіру воду додати?

можна зробити тісто для піци і на воді. тільки до неї додати потрібно оцет, щоб сода прореагувала(оскільки в куфире є кислота, а у воді її немає). І ще, внаслідок того, що вода рідше кейфира тесту може знадобитися трохи більше борошна

Наталія Смычкова

дівчатка, дуже смачне, м’яке тісто вийшло! єдине, что- робила з додаванням маринов. огірочків. сиру і оливок, тому додала б трохи менше солі в тісто) скажем- пів чайної ложки) спасибі. велике, Ірина, Вам!)

Емілія Мозолевская

Спасибі велике за рецепт! Піца вийшла дивовижна! Моїм домашнім дуже сподобалася! Тільки її потрібно ставити на 30 хвилин при 180 градусам або 40-50 при 200 градусам. Ще раз спасибі!

Спасибі за рецепт!
Сахара відразу зрозуміла, що забагато, тому поклала півдози. Олії теж трохи менше, потім зрозуміла, що його взагалі трохи потрібно(готувала в мікрохвильовій печі). Борошна додавала, скільки увійде. Для начинки порізала соломкою копчену ковбаску, загасила заморожені овочі і злила зайву рідину.Змастила кетчупом “Чумак-лагидный” і злегка майонезом, згори тертий сирок і покришена зелена цибуля. Вийшли 3 невеликих порції.
Зжерли із задоволенням!)

Здрастуйте! Підкажіть, а чи можна в це тісто цукор взагалі не додавати?
І друге питання: при якій температурі і на скільки часу зазвичай ставиться піца для випікання?

Дарина, можете цукор не класти. Для цього тісто наявність цукру не принципова, він лише помагает збалансувати смак, як на мене. Піца випікається зазвичай при температурі 200-220 градусів близько 15-30 хвилин(залежно від духовки). У ідеалі піцу випікають на спеціальній кам’яній плиті, яку заздалегідь розігрівають в духовці протягом півгодини до необхідної температури, тоді піца печеться швидше, за 10-15 хвилин, і у піци з’являється знизу апетитний хрускіт(саме так печуть в ресторанах). Вместа каменю можна використати перевернуте деко, яке посилить ефект жару. У такому разі піца теж випечеться трохи швидше, ніж якщо її піч просто в духовці.

За цей рецепт велике спасибі! Уперше вийшла піца не жорстка і одночасно тонка. Раніше або товста булочка, або жорстка підошва :)))
Більше навіть експериментувати не хочемо:)
До того ж рецепт дуже економічний. До речі, кефіру у нас не було і я узяла сметану, розведену водою. Вийшло і навіть дуже смачно!

Пицушка просто божественна, тісто повітряне, тане у роті 🙂

Про автора

admin

Залиши коментарій