Вегетаріанські страви

Рецепт: Теплий салат з сиром і грибами, Вегетаріанські страви

Теплий салат з сиром і грибами

Рецепт цього теплого салату просто знахідка, якщо потрібно дуже швидко щось приготувати і повноцінно поїсти. У нім поєднується переваги салату – зелень, овочі, тобто вітаміни і клітковина, з теплими блюдами – ситність, зігріваючий ефект. Таким теплим салатом з грибів і сиру можна запросто пообідати в літній час, коли на вулиці жарко і перевантажувати свій шлунок не хочеться. Спробуйте приготувати такий салат, адже це можна робити щодня, а щоб не набрид використати різноманітні інгредієнти. Наш рецепт нижчий.

Інгредієнти

  • Помідор – 3 шт
  • Адигейський сир(панир) – 150 гр(половина голівки)
  • Гриби шампіньйони – 100 гр(6-7 шт)
  • Базилік – пучок свіжого або в сушеного(у вигляді спеції)
  • Салат Айсберг(чи інший) – третина голівки
  • Руккола(чи інша улюблена зелень – шпинат, кріп) – невеликий пучок
  • Перець салатний – половинка
  • Маслинова олія – декілька ложок

Як приготувати теплий салат грибами і сиром – покрокова інструкція з фото

Як у багатьох теплих салатах, частину інгредієнтів ми піддаватимемо термообробці, а частина інгредієнтів використовуватимуться в сирому вигляді. Усі інгредієнти необхідно підготувати – помити, гриби з потреби очистити від шкірки.

  1. Ставимо на конфорку сковороду з невеликою кількістю олії – розігріватися(вогонь невеликий)
  2. Тим часом гриби ріжемо кубиками і відправляємо на сковороду
  3. Поки вони починають терпіти на сковороді, ріжемо помідори великими кубиками і відправляємо їх до грибів на сковороду.
  4. Услід ріжемо адигейський сир – середніми кубиками(по пів-сантиметра) і додаємо і сир до суміші овочів на сковороді.
  5. Посипаємо суміш листям свіжого базиліку(або додаємо сушений базилік), солимо за смаком, перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо терпіти на буквально 2-3 хвилини. Овочі для теплого салату не повинні сильно обсмажуватися – буде досить просто їх прогріти. Вогонь вимикаємо.
  6. Тим часом в салатнику змішуємо листя рукколы і салату айсберг. Зверніть увагу що не салат ні рукколу не рекомендується різати ножем, вони втрачають свій смак. Краще їх рвати руками.
  7. Салатний перець довільно ріжемо(кубиками, смужками – як більше подобається).
  8. Далі гарячу суміш із сковороди висипаємо прямо в салатник. Перемішуємо листя салату, рукколы і перець з теплими грибами, помідорами і сиром. Заправляти такий салат більше не чим не потрібно, оскільки овочі пустили сік при термообробці – ця ароматна рідина з пряним базиліком і буде заправкою для салату.

Ваш теплий салат готовий – подавайте його відразу ж до столу і їжте. Його, як і більшість салатів краще з’їдати тут же. Дуже смачний і корисний обід, а головне на все про все треба 15 хвилин!

Про автора

admin

Залиши коментарій