Вегетаріанські страви

Рецепт: Тахіна(тхина) пісна паста з кунжуту, Вегетаріанські страви

Тахіна(тхина) – пісна паста з кунжуту

Тахіна (чи тхина, тахини) – це паста з кунжуту, яка дуже часто використовується для приготування блюд східної кухні. Це повністю пісне/веганське блюдо дуже просте в приготуванні. Звичайно тахіну можна купити вже готову в магазині або в східних крамничках на ринку, але краще її приготувати самостійно – щоб кунжут зберіг якомога більше корисних вітамінів і мікроелементів, адже він один з лідерів за вмістом кальцію . Тут можна прочитати детальніше – кальцій в продуктах харчування, і чи так потрібні людині молочні продукти. Тим більше це так легко і швидко!

Інгредієнти

  • сім’я білого кунжуту сире – 1 склянка
  • рослинна олія(кунжутне або оливкове без запаху) – близько 1/2 склянки

Покрокова інструкція приготування тахіни з фото

Технологія приготування дуже проста.

  1. Розмолоти кунжут на кофемолці(можливо, це краще зробити в декілька заходів)
  2. Спочатку при перемелюванні вийде борошно
  3. Але потім з кунжуту почне виділятися олія і суміш перетвориться на однорідну “тугу” пасту
  4. Зсипати отриману пасту в чашу блендера(чи в ємність для погружного блендера)
  5. Додати до борошна з кунжуту 2-3 ложки рослинної олії
  6. Включити блендер і перемішати масу до однорідного кремоподібного стану
  7. Якщо блендер її “не бере”(тобто маса прилипає і не перетворюється на однорідний крем) – додати ще 2 столових ложок олії. І так, поки не отримаєте позитивний результат.
  8. Під час збивання(навіть швидше перемішування-перемелювання) тахіна трохи розігріється. Висипте її в скляний посуд, накрийте кришкою і поставте в холодильник остигнути. Кунжутна паста тахіна готова!

Ваша тахіна готова.

Де ж можна застосовувати тахіну?

Вона може бути відмінною закускою сама по собі – просто наріжте овочі і мочайте в неї як в соус. Також її можна застосовувати в заправках до відмінних вегетаріанських салатів, замість олії її можна покласти в кашу. А ще тахіна є незамінним інгредієнтом такого східного блюда як хумус – дуже смачно, спробуйте приготувати його по нашому рецепту.

Про автора

admin

Залиши коментарій