Вегетаріанські страви

Рецепт: Сыроедческий торт з лимонно-м’ятним кремом без борошна, Вегетаріанські страви

Сыроедческий торт з ніжним лимонно-м’ятним кремом без борошна і цукру

Цей сыроедческий рецепт торта з ніжним лимонно-м’ятним кремом просто створений для тих, хто хоче добре виглядати, не набирати зайвих кілограм, але в той же час не може відмовити собі в чомусь смачному і солодкому. Адже в цьому торті немає ні грама того, що особливо шкідливо для фігури – ні борошна, ні цукру. Звичайно, сироїди будуть в захваті від такого торта(від рецепту марципанового торта вони також задоволені), але навіть ті, хто з таким способом живлення не дуже-то і знаком, оцінять цей смачний десерт. Адже якщо не посвятити в секрет його приготування, ніхто б ніколи і не подумав, що цей торт сыроедный.

Інгредієнти

Для “тесту” на корж

  • Вівсяна крупа – 1 склянка
  • Волоський горіх – 1 склянка
  • Ізюм – 2 склянки(за бажанням можна замінити на фініки або 2 невеликі банани)
  • Горіхи кешью – 1 склянка
  • М’ята – хороший пучок(близько 50 гр)
  • Лимон – сік половини
  • Імбир тертий – 3 ст ложки
  • Фініки – 1 склянка
  • Мед – декілька ложок(чи будь-який інший підсолоджувач за смаком)
  • Олія кокоса(нерафіноване) або масло какао – 2-3 ст ложки
  • Фрукти(ківі) і/або кокосова стружка для прикраси

Як приготувати сыроедный торт – покрокова інструкція з фото

  1. Замочити кешью на декілька годин. Якщо фініки, які Ви збираєтеся використати тверді(сильно висушені), – їх також необхідно замочити(не відділяючи від кісточки)
  2. Змолоти на кофемолці або блендері вівсяну крупу(можна замінити на пластівці геркулес, але це вже буде не 100% сыроедный торт, оскільки часто вівсяні пластівці при виробництві піддають всіляким обробкам)
  3. У блендері змолоти волоський горіх і перемішати суміш з розмолотими пластівцями
  4. Ізюм промити і обсушити на рушнику
  5. У блендері перемолоти родзинки, потім додати до нього борошно і вівса і горіхів(ви можете молоти кожен інгредієнт коржа окремо, або всі разом – залежно від потужності Вашого блендера – але окремо варіант надійніший)
  6. У вас повинна вийде маса, яка дуже добре формується
  7. Форму для торта(краще роз’ємну) вистилати харчовою плівкою і по ній рівномірно розподілити “тісто” для коржа. Вистилаємо корж по усьому периметру дна торта, а також робимо борти заввишки близько 1 см
  8. Олію кокоса(чи какао) поставте топитися в дегидратор(чи на водяну лазню) при температурі не вище 45 градусів(щоб в олії збереглося максимум корисного)
  9. Листочки м’яти необхідно промити і осушити в рушнику, заздалегідь відокремивши їх від стеблинок
  10. У блендер скласти усі сипкі інгредієнти крему – розмочений кешью, підготовлену м’яту, натертий на дрібній терці імбир, з потреби розмочені і відокремлені від кісточок фініки
  11. Збивати максимально до однорідної маси. Потім додати мед, олію і сік половини лимона і продовжити збивання доки крем не придбає ніжну консистенцію
  12. Коли крем готовий рівномірно розподілите його по коржу. Торт поставити в холодильник на декілька годин.
  13. При поданні торт прикрасити фруктами(добре виглядає ківі) і/або кокосовою стружкою.

Ваш сыроедческий торт з ніжною кремовою начинкою з м’яти, лимона і імбиру готовий! Він відмінно ріжеться і тримає форму.

Шалено смачний, ніжний і танучий у роті торт. А найголовніше – одні вітаміни і мінерали! І не варто боятися того, що горіхи і сухофрукти досить калорійні – вони однозначно менш калорійні чим аналоги тортів з борошна, цукру і вершків!

Про автора

admin

Залиши коментарій