Вегетаріанські страви

Рецепт: Сыроедческие спагеті з кабачків, Перші Вегетаріанські

Сыроедческие спагетти з кабачків + 2 соуси

Рецепт спагетти з кабачків або цукіні шалено простий, незвичайно свіжий і літній. Але проте паста з цукіні дуже ситне сыроедческое блюдо. А чи варто говорити про те, що його можна кожного разу робити з новим соусом, тому воно навряд чи набридне. Ми пропонуємо на вибір два соуси до спагетти з кабачків, але фантазувати можна на цю тему практично нескінченно.

Інгредієнти для пасти з цукіні

  • Кабачок або цукіні – 2 шт. середнього розміру

Інгредієнти для соусу №1 з помідорів із зеленню і горіхами

  • Помідори – 4 шт.
  • Перець – 1 шт.
  • Маслинова олія – 3-4 їдалень ложки
  • Зелень кинзы або петрушки – хороший пучок
  • Волоський горіх – 0,5 склянки
  • Сіль(морська, чорна або ламінарія) – за смаком
  • Мед або інший підсолоджувач – 1 чайна ложка

Інгредієнти для соусу №2 песто з авокадо і базиліку

  • Стиглий м’який авокадо – один великий або два невеликих
  • Базилік – пучок
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний меленою – щіпка
  • Проростки насіння соняшнику – жменя
  • Вода – 50-75 мл

Як приготувати спагетти з кабачків – покрокова інструкція з фото

  1. Для того, щоб звичайні кабачки або цукіні перетворилися швидко на пасту(чи просто в спагетти) потрібний спеціальний інструмент. Це може бути і терка для корейської моркви, або ножик-чищення для корейської моркви, ну або спиралайзер – спеціальна терка, яка здатне овочі нарізувати по спіралі роблячи при цьому неймовірно довгими шматочки майбутніх спагетти.
  2. Кабачок або цукіні(не важливо насправді) необхідно очистити від шкірки(можна за допомогою спеціального пристрою для чищення картоплі). І нарізувати його тонкими і довгими смужками за допомогою одного з перерахованих нижче інструментів.
  3. Серединку кабачка або цукіні, де знаходиться насіння краще не терти/різати, оскільки в цьому місці кабачок не триматиме форму, тонкі смужки спагетти розпадатимуться.
  4. Щоб отримати смачне блюдо з таких кабачків необхідно приготувати соус на ваш вибір, добре змішати його з кабачками і дати їм в нім просочитися буквально 10 хвилин. Сыроедная паста з цукіні буде готова.

Як приготувати томатний соус

  1. Волоські горіхи замочити заздалегідь на 2-3 години.
  2. Підготувати овочі і зелень : томати очистити від місця з’єднання з плодоніжкою, а перець очистити від серцевини з насінням, зелень помити.
  3. Скласти помідори, перець і зелень у блендер, додати олію, мед і сіль і перемолоти соус до однорідного стану. На цьому етапі можна соус змішувати з нарізаними кабачками.
  4. Волоські горіхи осушити за допомогою рушника від вологи і окремо подрібнити за допомогою с-образного леза до стану дрібної крихти(обережніше, щоб горіхи не перетворилися на пасту). Якщо відповідного блендера ні можна як можна дрібніше порубати горіхи ножем.
  5. Додати горіхи до сыроедческим макаронів незадовго до їх подання.

Як приготувати соус песто

  1. Авокадо очистити від шкірки і від шкірки. Порізати на шматочки і скласти у блендер.
  2. Зелень базиліку промити, порізати дрібно і додати в чашу блендера до авокадо.
  3. Перемолоти авокадо з базиліком до однорідної маси. З потреби додати до 75 мл води – залежно від того, на скільки добре перемелюється маса і на скільки вона виходить густою. Потрібний соус як рідка сметана.
  4. Додати до соусу сіль і перець за смаком.
  5. Змішати соус з нарізаними заздалегідь кабачками. Додати проростки насіння соняшнику і подавати до столу.

Такі сыроедческие спагетти дуже хороші, маса вітамінів і суцільна користь для організму, особливо якщо усі овочі зі своєї грядки, ну хіба що за винятком авокадо 🙂 А якщо ви не готові стати сироїдом, тоді відноситеся до цього блюда як до дуже цікавого і незвичайного варіанту салату. Його дійсно варто спробувати приготувати!

Про автора

admin

Залиши коментарій