Вегетаріанські страви

Рецепт: Святковий морквяний торт або пиріг, Вегетаріанські страви

Святковий морквяний торт або простий пиріг

Морквяний торт дійсно з моркви. Він дуже смачний, і є надія що корисніший за рахунок моркви в складі, чим інші повністю борошняні торти. Він дуже простий в приготуванні. А якщо ви регулярно п’єте фреши вранці – він ідеальний оскільки дозволяє безвідходний використати макуху. А якщо часу немає на торт – то можна його приготувати пирогом. Просто випекти один коржик потовще, зварити глазур і облити його – і все готово. Але нижче рецепт святкового торта з моркви і звичайно ж готуємо його без яєць.

Тісто для морквяного торта

  • 200 гр вершкового масла
  • 1,5 ст. цукру
  • 3 ст. тертої морквини(дрібно)
  • 2 ст. борошна
  • 1 ст манної крупи
  • сода погашена оцтом – 1 ч. ложка
  • 1 ст. л. крохмалю

Крем для торта

  • 400 гр. сметани
  • 1 ст. цукру.

Начинка для торта або пирога

  • 200 гр. чорносливу, заздалегідь розмоченого окропом(можна замінювати ківі, консервованими ананасами, – загалом, дуже добре поєднується з чимось кисленько-соковитим).
  • Банани – 4 шт.
  • Домашня шоколадна глазур по цьому рецепту

Готуємо торт таким чином

Якщо у вас не терта морква, а макуха від соку, то: додайте в тісто кефір – від 1го склянки до 2х склянок(залежно від сухості і об’єму макухи) – так, щоб консистенція тесту вийшла як дуже густа сметана. Замість 100% пшеничного борошна – можна покласти половину вівсяною – так торт буде кориснішим.

Усі інгредієнти крему дуже добре збити(до розчинення цукру) міксером і поставити в холодильник – при збиванні сметана стає рідкою. У холодильнику вона повинна знову загуснути. Це важливо оскільки інакше з коржів все стікатиме.

Збираємо торт

Перший корж маститься кремом. Викладається рівномірно тонко нарізаний банан, трохи згори промазуємо крем і кладемо другий корж. Знову промазуємо його кремом. Потім чорнослив(розділений на половинки). І знову кремом. І так далі чергуємо до останнього коржа. Згори останній корж мастимо тільки кремом, оскільки ми його заллємо глазур’ю.

Кулінарний секрет: рекомендую коржі трохи промазати кремом коли вони ще теплі. Вони тоді краще просочаться. Але увесь крем на них не варто використати відразу, тому що від температури розтечеться. Потім потрібно дати коржам остигнути і вже на захололий корж класти основний шар крему.

Приготуйте глазур по цьому рецепту. Як тільки глазур готова – поливаємо наш морквяний торт або пиріг згори і з боків.

Якщо у вас є час – те тортику непогано було б постояти в холодильнику декілька годин щоб просочитися. І ось ще сыроедческий шедевр – рецепт торта з лимонно-м’ятним кремом без борошна і цукру

Про автора

admin

Залиши коментарій