Вегетаріанські страви

Рецепт: Соєве м’ясо з шпинатом і вершками, Вегетаріанські страви

Соєве м’ясо з шпинатом і вершками

Не дивлячись на усі розмови навкруги сої і ГМО, а також суперечок про її корисність, ми думаємо, що іноді включати її в раціон все ж коштує – адже це один з найпотужніших постачальників білку серед продуктів харчування(у 100г сої міститься до 60 г білку!).

Соєве м’ясо легко купити у будь-якому супермаркеті, а приготувати його не складе великих труднощів – це дуже швидко, і виходить дуже смачно(якщо все правильно зробити). Для цього вегетаріанського рецепту окрім сої нам знадобляться вершки і шпинат.

Інгредієнти

  • Соєве м’ясо – 1 упаковка близько 150 гр(форма – невеликі шматочки)
  • Свіжий шпинат – 200-300 гр
  • Вершки 10% – 100 мл
  • Маслинова олія – 2 ст ложки
  • Сіль і спеції за смаком

Інструкція по приготуванню вегетаріанського м’яса з сої

Тим часом можна помити шпинат, просушити його рушником або за допомогою центрифуги для зелені, і порізати його в 1 см шириною.

Поставте на вогонь сковороду, коли вона розігріється додайте олію. Тим часом відварену сою треба віджати – руками може бути ще гаряче, але можна використати ложку придавлюючи сою до стінок друшляка. Сою відправляємо на добре розігріту сковороду з олією(вогонь – середній). Завдання – щоб соєві шматочки трохи підрум’янилися. Коли це станеться – зменшити вогонь і додати шпинат, накрити сковороду кришкою. Як тільки шпинат поміняє колір і как-бы усядет, влити в сковороду вершки, посолити за смаком, додати мелений чорний перець і трохи коріандру(можна замінити на базилік або інші пряні травички). Протушкувати всі разом в сковороді упродовж 3-4 хвилин під закритою кришкою, і вимкнути сковороду. Дати блюду трохи постояти. Ось таке просте і швидке блюдо.

Подавати з гарніром – ідеально підійде ніжна картопля пюре або білий розсипчастий мал.

Приємного, і не забувайте про білки у своєму раціоні!

Про автора

admin

Залиши коментарій