Вегетаріанські страви

Рецепт: Соус Песто з базиліком, Вегетаріанські страви

Соус Песто з базиліком

Нижче приведений рецепт класичного італійського блюда – соусу Песто. Назва соусу походить від однойменного дієслова, яке означає “розтирати”, – адже саме це і відбуватиметься з інгредієнтами в процесі готування. Ну а з сучасними досягненнями техніки приготування соусу займе всього декілька хвилин, а результат – дуже смачна і поживна закуска або заготівля “про запас”. У магазинах продаються баночки із вже готовим соусом Песто, але домашній соус це, як мінімум, в два рази смачніше і дешевше.

Інгредієнти

  • зелений базилік – 200 гр
  • кедрові горішки – 100 гр
  • сир пармезан – 100 гр
  • маслинова олія – 100 мл

З чим ще можна робити соус Песто

Ці інгредієнти базові для соусу, і зустрічаються саме в класичному варіанті – нічого більшого(окрім часнику). Проте є дуже багато версій цього соусу, і якщо Вам так більше подобається, можна:

  • Песто приготувати і з синього базиліку, відрізняється від зеленого змістом більшої кількості характерних ефірних олій),
  • додати петрушку або рукколу
  • лимонний сік
  • чи чорний перець.

Також в класичному варіанті додають невеликий зубчик часнику(без “злого” ядра), проте і без часнику цей соус – просто верх досконалості. Також в класичному варіанті соус Песто готується за допомогою мармурової ступки і дерев’яного товкачика, проте цілком допустимо приготувати його і за допомогою звичайного блендера.

Про автора

admin

Залиши коментарій