Вегетаріанські страви

Рецепт: Соус Бешамель – білий соус для лазінні, Вегетаріанські страви

Соус Бешамель – білий соус для лазінні

Рецепт соусу бешамель – це французьке блюдо, дуже вершкове і приготувати яке дуже просто навіть удома. Цей білий соус можна готувати в різних варіаціях з різними спеціями. Він ідеально поєднується з овочами: брюссельською капустою, брокколі, цвітною капустою, кабачками, цукіні, помідорами, грибами і навіть гарбузом. Дуже часто він використовується в приготуванні італійських блюд, таких як лазіння, або ж можна приготувати чудову ніжну пасту полив її таким вершковим соусом. Що ще добре в цьому соусі – він ідеальний для запікання.

Інгредієнти для білого соусу бешамель

  • 50 грам вершкового масла
  • 3 їдалень ложки борошна(без гірки)
  • 0,5 літра молока(чи трохи більше якщо вам потрібний рідкий соус – для пасти, наприклад)
  • спеції: сіль(1 ч ложка) і мускатний горіх(0,5 ч ложки), або італійські травички, прованські травички, каррі і так далі для всіляких експериментів

Покроковий процес приготування соусу бешамель з фото

  1. Розтопити в сотейнику з товстим дном вершкове масло.
  2. Додати туди борошно і добре перемішати вінчиком, щоб не було грудок.
  3. Підсмажити 2-3 хвилини на середньому вогні, поки борошно не почне придбавати карамелевий відтінок.
  4. Зняти сковороду з вогню і тонкою цівкою постійно помішуючи влити гаряче молоко. Спочатку молоко шипітиме, акуратно.
  5. Добре розмішати соус бешамель вінчиком, щоб пішли усі грудки і поставити соус знову на вогонь. Якщо грудки не йдуть – перебейте соус блендером, це йому не зашкодить.
  6. Додати сіль і спеції за смаком. Варити соус до необхідної густини(врахуйте що при охолодженні соус ще трішки густіє).
  7. Соус Бешамель готовий. Рекомендуємо також рецепт італійського томатного соусу.

Рецепт веганського соусу Бешамель

  1. Замініть вершкового олія на оливкове.
  2. Замість звичайного молока візьміть кокосове для багатого кокосового смаку, або соєве для консервативнішого варіанту.

Що приготувати з соусом бешамель

Соус бешамель здатний прикрасити і доповнити дуже багато блюд. З ним можна робити наступне(тільки декілька прикладів) :

  1. полити їм приготовану на пару(чи відварену) брокколі або цвітну капусту
  2. зварити будь-яку пасту, перемішати її злегка пассерованими шампіньйонами і після того, як її покладете в тарілку – рясно полити соусом бешамель
  3. всілякі овочеві запіканки – припущенная гарбуз + бешамель і усе це в духовку
  4. італійську овочеву лазінню – для цього покладете в соус бешамель базилік, орегано, чебрець і чабер.

Про автора

admin

Залиши коментарій