Вегетаріанські страви

Рецепт: Соте – швидке овочеве рагу, Вегетаріанські страви

Соте – швидке овочеве рагу

Це рагу або соте готується зі свіжих молодих овочів, яких влітку удосталь. Набір овочів може бути будь-яким і варіюватися, а сам рецепт дуже простий. Нижче знаходиться базовий рецепт рагу і процес приготування. Рекомендуємо також рецепт овочевої паэльи з грибами і звичайно ж смажені спринг-роллы.

Інгредієнти

  • молода картопля – 3 шт
  • морква – 1 шт
  • перець солодкий – 2 шт
  • кабачок(цукіні) – 1 шт
  • баклажан – 1 шт
  • соєвий соус – 3-4 ст ложки(у Экадаши – виключити)
  • сіль за смаком
  • маслинова олія – 3-4 ст ложки

Секрет приготування соте

  1. Овочі необхідно різати крупно, часточками. Картоплю спочатку ріжемо уподовж навпіл, а потім кожну половинку на три часточки; з іншими овочами поступаємо так само. Тільки кабачок і баклажан спочатку потрібно розрізати упоперек довжини. Виключення – морква, її можна нарізувати тоншими смужками.
  2. Готувати соте необхідно на середньому вогні, під закритою кришкою. Цим самим ми домагаємося наявності кірочки, але в той же час овочі не згорають, а готуються.

Приготування рагу – соте з овочів

  1. Сковороду розігріти, краще узяти велику і глибоку.
  2. Додати олію. Додати порізану моркву і картоплю. Накрити кришкою.
  3. Через 2-3 хвилини завадити і додати перець. Накрити кришкою.
  4. Через 3-4 хвилини завадити і додати баклажан з кабачком/цукіні. Накрити кришкою.
  5. Помішувати кожних 3-4 хвилини. Рагу може тріщати в сковороді із-за вологи, яка утворюватиметься на кришці сковороди.
  6. Коли овочі будуть майже готові, додати в сковороду соєвий соус і трохи посолити.
  7. Овочі перемішати, накрити кришкою ще на 2-3 хвилини і вимкнути рагу.
  8. Дати йому постояти, настоятися і дійти 15 хвилин.

Прекрасне літнє блюдо готове.

Підпишіться на e – mail розсилку

Читайте також

Матеріали партнерів

Коментарі і відгуки(3)

У Экадаши кабачок не можна, баклажан не можна. Соєвий соус.! Ну друзі я не знаю для якого Экадаши цей рецепт, напевно, для тих хто не дотримується його взагалі. Соєвий соус це ЗЕРНОБОБОВІ. Рослинна олія не можна.

Соєвий соус дійсно зернобобовий продукт – але він не є ключовим в рецепті, по цьому його можна просто виключити. що ж до інших згаданих продуктів – в різних Вайшнавских традиціях використовується різний підхід до списку блюд на які постять. У традиції Шрі-ланка Вайшнавов – заборона тільки на зерно-бобовые, і тільки на них – кабачки, баклажани, олія – усі ці продукти дозволені. Потому як згідно з першоджерелами саме в зерні зерно-бобовых ховається первородний гріх – і саме по цьому на ці продукти постять. А в деяких Індійських течіях заборона тільки на цілісні зернобобові – тобто крупи, а ось борошно вживати дозволяють. Ми у своїх блюдах для Экадаши пропонуємо виключити тільки зерно-бобовые продукти – такі як крупи, борошно, соуси і рідини їх, що містять(квас, той же соєвий соус).

Про автора

admin

Залиши коментарій