Вегетаріанські страви

Рецепт: Сокка – французький млинець з нутовой борошна, Вегетаріанські страви

Сокка або французькі млинці з нутовой(гороховою) борошна

Сокка це, як не дивно, рецепт різновиду млинців, не дивлячись на те, що їх не смажать, а печуть в духовці. І готуються вони не з традиційного білого борошна, а з горохової, а вірніше – нутовой(турецький горошок). А ще більшим плюсом є те, що не потрібно стояти годинами над сковорідкою, щоб нагодувати усю сім’ю – процес активного приготування займає не більше 15 хвилин. Це блюдо традиційно готують у французькому Провансі і подають з різними начинками. Часто ці млинчики нагадують піцу – саме такий варіант ми і пропонуємо приготувати нижче, вийде смачна і низькокалорійна піца, зовсім без традиційного білого борошна, і тим більше без дріжджів і без яєць!

Інгредієнти

Для самого млинця

  • Нутовая борошно – 1 чашка(можна замінити звичайним гороховим борошном)
  • Вода – 1 чашка
  • Маслинова олія – 1 ст ложка(для змазування дека)
  • Сіль за смаком
  • Спеції – базилік, орегано, чебрець
  • Оливки – за бажанням

Для соусу і начинки

  • Сир моцарела несычужный – 200 гр(1 кулька) (про те, що таке сычуг і які сири несычужные детальніше тут)
  • Помідори – 3-4 шт.(чи замінити томатною пастою)
  • Сіль за смаком
  • Цукор – 1 ст ложка без гірки
  • Спеції – асафетида, базилік, чебрець, орегано

Як приготувати сокку – покрокова інструкція

Сам блин-сокку приготувати простіше простого.

  1. Духовку розігріваємо до 180 градусів
  2. Змішуємо воду, борошно сіль і спеції до однорідного стану. Якщо Ви хочете готувати з оливками – додайте в тісто шматочки оливок.
  3. Деко промазуємо маслиновою олією і відправляємо на нього суміш для блина-сокки
  4. Відправляємо випікатися на 15-20 хвилин – до золотистого кольору.

Готуємо соус для сокки-пиццы

Ми пропонуємо зробити сокку схожу на піцу, по цьому нам знадобитися томатний соус. Його варто підготувати заздалегідь, оскільки він готуватиметься трохи довше, ніж випікається сокка.

  1. Нарізувати помідори кубиками і відправити їх до глибокого сотейника терпить на середньому вогні, додавши ложку маслинової олії, сіль і спеції за смаком. Соус іноді помішувати.
  2. Варити доки помідори не втратять свою щільність – близько 20 хвилин. У кінці додати ст. ложку цукру.
  3. За бажанням можна пюрировать соус до однорідної маси, але можна залишити його і з шматочками помідорів.
  4. Сир моцарелу треба порізати тоненькими пластинками або потерти на терці

Готуємо сокку з начинкою

  1. Коли сокка підрум’янилася в духовці, виймаємо деко, але духовку не вимикаємо.
  2. Дуже швидко промазуємо млинець по усій площі томатним соусом а згори кладемо нарізану(чи натерту) моцарелу.
  3. Відправляємо сокку назад в духовку на максимум 5 хвилин – як тільки моцарела “потече” – сокку пора виймати.

Ваша млинець-піца готова – їсти тепленькою, із запалу з жару.

Про автора

admin

Залиши коментарій