Вегетаріанські страви

Рецепт: Смажені спринг роллы з овочами, Вегетаріанські страви

Смажені спринг-роллы з овочами по-азиатски і соуси

Спринг-роллы – це рецепт азіатської кухні, батьківщиною цього блюда вважається Китай, але воно також дуже часто зустрічається в Японії, Кореї, В’єтнамі. Це одно з блюд, які традиційно готуються суто з овочів(звичайно зустрічаються і інші варіанти). Тобто, це абсолютно пісний(веганський) рецепт. Приготувати овочеві спринг-роллы можна, за великим рахунком, з чого завгодно. Набір овочів може бути досить різноманітним. Головне для них – це рисовий папір або рисовий млинчик. Їх можна купити практично у будь-якому магазині “все для суші”. Нижче ми пропонуємо рецепт спринг-роллов з традиційних для нашого регіону овочів: капусти, моркви і селери. Процес приготування складається з декількох частин, але сам по собі досить простий, хоч і вимагає часу. А для любителів японської кухні рекомендуємо покроковий рецепт суши-роллов з сиром филадельфия.

Інгредієнти

  • Рисовий папір – 10 листів
  • Капуста білокачанна – чверть велка
  • Морква – 1 шт.
  • Селера – 0,5 кореня
  • Спеції за смаком: каррі, шичими*, лемонграсс, куркума, лимонна/апельсинова цедра, шамбала(пажитник)
  • Маслинова олія(чи інше рослинне) – декілька ложок для обсмажування

Як приготувати начинку для спринг-роллов

  1. Моркву і селеру необхідно почистити і або потерти на довгій терці(типу корейської моркви) або нарізувати тонкою соломкою
  2. Сковороду розігріти з невеликою кількістю олії і відправити нашатковану моркву і корінь селери пасеруватися.
  3. Тим часом тонко нашаткувати капусту. Тут же додати її на сковороду до інших овочів. Смажити близько 3-5 хвилин на середньому вогні при відкритій кришці.
  4. Додаємо до овочів спеції, ми готували з шичими, лемонграссом і зовсім трохи каррі для загального аромату.
  5. Овочі солити не потрібно. Із спринг-роллами прийнято подавати соус, який досить солоний сам по собі.
  6. Овочі для спринг-роллов мають бути зовсім небагато недоготовленными. В принципі, спринг-роллы можна робити і з сирими овочами.

Як загорнути спринг-роллы в рисовий папір – покрокова інструкція з фото

  1. Рисовий папір дуже крихкий, тому поводитися з нею треба акуратно
  2. Необхідно в широку ємність(таку, в яку б рисовий папір помістився навзнаки, добре підходить глибоке деко для випікання) налити гарячої води, не окріп, щоб не обпалити руки.
  3. Декілька паперових серветок покласти на стіл або на досточку, на них зручно викладатиме рисовий папір.
  4. Начинка для спринг-роллов має бути вже готова і трохи остигнути. Поставити її рядом, щоб її було зручно накладати.
  5. Після того, як все підготовлено, можна приступати до заворачиванию спринг-роллов в рисовий папір.
  6. Один аркуш рисового паперу акуратно узяти і помістити по усій ширині в гарячу воду. Від перепаду температури і вологи вона може почати згортатися, тому важливо занурити її у воду швидко .
  7. Після намокання рисовий папір стає дуже пластичним і як би трохи гумовою. Вона вже не крихка, але придбаває нову якість. Вона може дуже легко злипатися.
  8. Промоклий рисовий папір акуратно узяти за куточки і вийняти з ємності з водою, дати воді стекти впродовж декількох секунд.
  9. Акуратно і рівно розкласти рисовий папір на заздалегідь підготовлених паперових рушниках
  10. Покласти на рисовий папір близько двох їдалень ложки заздалегідь приготованої начинки
  11. Згорнути ролл з начинки і рисового паперу як показано на фото нижче.
  12. Аналогічно поступити з кожним з 10 листів рисового паперу, або доки не закінчиться начинка.

Наступний крок – це обжарювання спринг роллов.

Як приготувати смажені овочеві спринг-роллы – останній етап, обжарювання

  1. Уся привабливість смажених спринг-роллов – це їх хрустка скориночка, яку придбаває рисовий папір при обжарюванні.
  2. Внаслідок того, що хрустку скориночку спринг-роллы зберігають недовго, краще їх обсмажувати відразу ж перед поданням на стіл.
  3. Скручені спринг-роллы можна зберігати в холодильнику декілька діб. Помістіть їх в харчову плівку або в ємність, куди не потраплятиме повітря.
  4. Для обжарювання спринг-роллов необхідно добре розігріти сковороду з декількома їдальнями ложками рослинної олії(краще оливковим).
  5. Коли сковорода розігрілася, викласти на неї необхідну кількість роллов. Обсмажувати впродовж 30 сек- 1 мін до апетитної рум’яної кірочки. Важливо не перетримати їх на сковороді, інакше рисовий папір почне тріскатися, а начинка вивалюватися.
  6. Перевернути і обсмажити їх з іншого боку.
  7. Зняти їх із сковороди на блюдо, подавати негайно. Дуже смачно подавати спринг-роллы з соусом. Ваші смажені спринг-роллы з овочами готові!

Соус для подання спринг-роллов

Ми вже говорили про те, що спринг роллы зазвичай подаються з досить солоним соусом, тому начинка і не солиться. Нижче декілька варіантів соусів, з якими можна подавати спринг-роллы.

  • Найпростіший соус – це соєвий соус. Розбавте його холодною кип’яченою водою в пропорції один до одного.
  • Також можна приготувати соус на основі сметани і соєвого соусу. Змішайте дві частини сметани і одна частина соєвого соусу до однорідного стану(наприклад 100 мл сметани і 50 мл соусу).
  • Можна заздалегідь підготувати кисло-солодкий томатний соус. Пасеруйте впродовж 15-20 хвилин нарізані томати. Додайте спеції за смаком: чорний перець, гострий перець, сіль і трохи води. Пюрируйте томати за допомогою блендера додавши 1-2 ст ложки лимонного соку і 1-2 ст ложки цукру.
  • Також дуже добре до спринг-роллам підійде горіховий соус(робиться на підставі кешью і кунжуту), який можна купити в готовому виді в крамничках китайських продуктів або магазинах “все для суші”

Якщо Ви любите азіатську кухню, то спробуйте приготувати коричневий рис на гарнір по нашому рецепту. А на перше рекомендуємо рецепт овочевого супу-пюре з морквини і імбиру в азіатському стилі.

Про автора

admin

Залиши коментарій