Вегетаріанські страви

Рецепт: Смажене соєве м’ясо – відбивні в кляре, Вегетаріанські страви

Смажене соєве м’ясо – пісні відбивні в кляре

Соєве м’ясо – відмінне джерело білку. З нього можна приготувати дуже різноманітні смачні блюда. Один з таких рецептів ми пропонуємо нижче – це смажене соєве м’ясо у вигляді пісних відбивних. Звичайно ж для їх жаріння ми використовуватимемо кляр, також пісний. Дуже ситне і смачне блюдо виходить!

Інгредієнти для пісних відбивних

  • Соєве м’ясо шматочками для відбивних – 1 уп.
  • Вода – 1,5 літра
  • Соєвий соус – 0,5 склянки
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Чорний перець горошком – 10 шт.

Інгредієнти для пісного кляра

  • Вода – 1 склянка
  • Борошно – 10-12 столових ложок(без гірки)
  • Оцет – 1 столова ложка
  • Сода – 0,5 чайної ложки
  • Сіль – 0,5 чайної ложки
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Чорний перець – 0,25 чайної ложки
  • Асафетида(за бажанням) – на кінчику ножа
  • Куркума за бажанням – для кольору

Читайте також: що таке асафетида – застосування і корисні властивості

Як відварити соєве м’ясо – покроковий рецепт

Як приготувати пісний кляр

  1. Змішати в мисці воду і оцет.
  2. Додати спеції, сіль, цукор і борошно. Замішати однорідне рідке тісто за допомогою вилки або вінчика(вінчиком зручніше). По густині тісто виходить густіше чим на млинці, але рідше чим на оладки.
  3. Відрегулювати густину тесту до бажаного за допомогою борошна. Якщо не подобається рідкий кляр(при жарінні він обволікатиме лише тонким шаром продукт), то додати ще 1-2 ст. ложки борошна.
  4. Прямо перед жарінням додати до кляру соду і добре перемішати. Можна починати смажити соєві відбивні.

Як посмажити соєве м’ясо у вигляді відбивних

  1. Важливо перш ніж смажити соєве м’ясо кожен шматочок добре віджати рукою від рідини. Шматочки соєвого м’яса як губки і містять в собі черезчур багато рідини, їх потрібно віджати, щоб вони вийшли смачними при жарінні.
  2. Сковороду з 2-мя столовими ложками рослинної олії поставити розігрівати на середній вогонь.
  3. Кожен шматочок соєвого м’яса умочити в пісному кляре і відправити смажити на сковороду.
  4. Посмажити з одного боку до золотистого кольору(впродовж 1-2 хвилин). Потім перевернути і посмажити з іншого боку.
  5. Зняти із сковороди і відправити смажитися наступну порцію соєвих битків.
  6. Ваше смажене соєве м’ясо – пісні відбивні в кляре готово!

Подавати таке блюдо гарячим з гарніром. Ідеально підійде картопля пюре або гречка з морквою.

Про автора

admin

Залиши коментарій