Вегетаріанські страви

Рецепт: Смажена цвітна капуста в кляре, Вегетаріанські страви

Смажена цвітна капуста в кляре без яєць

Дуже смачний рецепт приготування смаженої цвітної капусти в кляре, який може бути і основним блюдом і ситною закускою. Готується дуже просто і швидко – досить півгодини.
Також рекомендуємо: смажений адигейський сир в норі і кляре.

Інгредієнти

  • одна голівка суцвіття цвітної капусти
  • 1/3 склянки молока або кефіру(можна соєве)
  • 1/3 склянки води
  • 4-5 ст ложок борошна
  • 1/3 ч ложки соди
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • для пікантності – можна додати каррі

Приготування смаженої цвітної капусти в кляре

Поставити закипати воду в каструлі. Тим часом розділити цвітну капусту на невеликі суцвіття. Як тільки вода закипить(не раніше), кинути капусту в каструлі і варити близько 5 хвилин. Воду посолити.

Тим часом приготуємо кляр

  1. Змішати воду з молоком, і поступово перемішуючи вінчиком, всипати борошно ложка за ложкою.
  2. Тісто по густині має бути трохи густіше чим рідке млинцеве тісто.
  3. Додати сіль і спеції, соду погасити оцтом і також додати до кляру. Все перемішати ще раз.

Смажимо капусту

  1. Коли капуста буде майже готова(тобто її ні в якому разі не можна розварювати), каструлю зняти з вогню, воду злити.
  2. Поставити на середній вогонь сковороду додавши в неї декілька ложок маслинової олії(рафінованого, для жаріння).
  3. Шматочки відвареної цвітної капусти мочати в кляр і швидко класти обсмажуватися на сковорідку до золотистої кірочки.
  4. Обсмажити з декількох сторін кожен шматочок.

Смажена цвітна капуста готова!

Подавати як самостійну закуску із сметаною, майонезом або іншим соусом. Или як основне блюдо з картоплею-пюре.

Про автора

admin

Залиши коментарій