Вегетаріанські страви

Рецепт: Шоколадний чизкейк без яєць, Вегетаріанські страви

Шоколадний чизкейк

Цей рецепт шоколадного чизкейка – не просто без яєць, і не просто пісний, а ще і без борошна! Ну а за смаком він як ніжне і якнайлегше шоколадне суфле на тоненькому хрусткому і ароматному коржику. Чарівний чизкейк з насиченим смаком чорного шоколаду – неможливо встояти! І ще важливий чинник: готується такий торт украй просто і дуже швидко. Його можна запросто приготувати всього за 30-40 хвилин. Це однозначно наш самый-самый улюблений рецепт десерту, тому що таких чудес просто не буває. До речі, для тих хто стежить за своєю фігурою, у нас підготовлений ще один коханий низькокалорійний і супер-корисний тортик – торт з лимонно-м’ятним кремом.

Інгредієнти

Для шоколадної сирної начинки

  • Шовковий тофу(Silken Tofu) – 1 упаковка
  • Экстра-черный шоколад – 150 гр(можна замінити на кероб/какао і какао-олію в рівних пропорціях по вазі)
  • Трохи полуниці або ківі для прикраси(за бажанням)

Для тонкого коржа, на якому лежатиме чизкейк

  • Вівсяні пластівці – 2/3 склянки
  • Мигдаль – 1/2 склянки
  • Кокосова стружка – 1/2 склянки
  • Цукор – 4 ст. ложки
  • Вода – 2 ст. ложки
  • Маслинова або кокосова олія – 2 ст. ложки

Як приготувати шоколадний чизкейк – покроковий рецепт з фото

Спочатку приготуємо корж, його ми випікатимемо

  1. Духовку розігріти до 200 градусів.
  2. Форму для випічки(краще узяти круглу, зі знімним дном) вистилати фольгою або папером для випічки, включаючи борти.
  3. Вівсяні пластівці і мигдаль необхідно перемолоти за допомогою блендера у борошно.
  4. З цукру і води необхідно зварити цукровий сироп. Для цього з’єднати їх разом в невеликій каструльці і варити на маленькому вогні, помішуючи, до тих пір, поки рідина не набуде злегка жовтуватого відтінку і не стане трохи густіший, ніж просто вода з цукром(близько 5 хвилин).
  5. Змішати борошно з вівсянки і мигдаля з кокосовою стружкою, додати гарячий цукровий сироп і маслинову/кокосову олію. Ароматніше, звичайно, використати нерафинированое кокосова олія(якщо воно застигло, розтопите його заздалегідь на водяній лазні).
  6. Замішати з інгредієнтів однорідне тісто. Воно вийде досить розсипчастим по консистенції.
  7. Викладіть тісто у форму для випічки і сформуйте рівномірний тонкий корж по дну і бокам форми. Борти потрібні заввишки близько 2 см, щоб вийшла “тарілочка”, яку ми потім наповнимо кремом. Тісто при формуванні потрібне как-бы трамбувати. Якщо воно липне до рук, змочите руки холодною водою – з тестом стане працювати набагато легше.
  8. Поставте форму з коржем в духовку і випікайте до готовності, орієнтовно 15-20 хвилин. Коржик повинен зовсім небагато підрум’янитися.

Поки корж випікається приготуємо шоколадну крем-начинку для чизкейка

  1. Шоколад необхідно розламати на шматочки і розтопити його в каструльці на водяній лазні до повністю рідкого стану.
  2. Пачку шовкового тофу(такий продається в основних супермаркетах, а також в інтернет-магазинах в упаковці тетра-пак, виглядає як на фото нижче) відкрити її акуратно, щоб сир тофу не розпався на шматочки, і злити усю зайву рідину. Це важливо, оскільки інакше наш крем буде рідким.
  3. Сам тофу без рідини необхідно помістити в чашу блендера. До нього додати вже розтоплений шоколад. Тут же збити масу блендером до однорідного крему легкого шоколадного кольору.
  4. Підійде як погружной блендер, так і чаша з S- лезом. Спробуйте крем на смак. Якщо Вам бракує солодкості, можна додати 1-2 ложки неароматного меду(гречаний не беріть!) або цукрової пудри. Крем-начинка для чизкейка готова.

Формований чизкейк

  1. Як тільки корж випікся, його треба дістати з духовки і дати йому остигнути буквально 10-15 хвилин.
  2. Наповнити корж кремом, що вийшов, з тофу. Розрівняти його рівномірно.
  3. Дати остигнути торту до кімнатної температури і прикрасити за бажанням полуницею або ківі, можна і просто посипати кокосовою стружкою.
  4. Потім переставити його в холодильник, торту потрібно остигнути в течії 2х годинника. Ваш суперлегкий і легко-ніжний пісний чизкейк готовий!

І нам не було потрібно ні грам борошна і ніяких жирних компонентів(як вершки або згущене молоко)! Але якщо Вам хочеться все-таки традиційної випічки з борошна, спробуйте приготувати шоколадний кекс по нашому рецепту!

Підпишіться на e – mail розсилку

Читайте також

Матеріали партнерів

Коментарі і відгуки(14)

Ласун

Ох, просто бальзам на душу! я думала що такого не буває – щоб торт без борошна. Та ще і шоколадний. але ось що це за такий казковий інгредієнт шовковий тофу і де його узяти, я не представляю, але дуже-дуже хочу цей тортик. Нещодавно побачила в супермаркеті продають сир тофу на розважування – такий підійде для того, щоб приготувати цей чизкейк?

Ласун, виявляється – буває 🙂 немає, не беріть звичайний сир тофу – не полуится такий торт з нього, тільки продукт переведете. Шовковий тофу – це такий вид тофу, так його прямо на пачці називають виробники – подивитеся в рецепті є фото упаковки(упаковка може бути і інший, але найчастіше це тетра-пак, оскільки сир дуже ніжний по консистенції). Спробуйте пошукати в супермаркеті, його останнім часом в Ашанах почали продавати. А якщо не знайдеться -то можна по інтернету знайти в магазинах все для суші він теж частенько зустрічаються. Якщо Ви любите сладенькое і шоколад Вам цей тортик точно прийдется до душі, і пошуки шовкового тофу будуть немарними 🙂

Марія Корнева

А шовковий тофу можна замінити на маскарпоне? А то у нас такий не продається.

Марія, з маскарпоне повинно в принципі вийде, і буде навіть дуже смачно. Але. кількість калорій в маскарпоне і в шовковому тофу вже дуже різне 🙂 На маскарпоне вийде дуже смачний але і калорійний десерт 🙂 ну і пісним він теж не буде 😉

Иришка Разуманова

А чи можна замінити мигдаль на інші орехи-грецкий або арахіс?

Иришка, в цьому рецепті мигдаль можна замінити без проблем або на волоські горіхи або на арахіс(але смак коржа звичайно мінятиметься залежно від вибраних горіхів). А можна і зовсім без горіхів – теж буде смачне. Тоді просто візьміть більше вівсянки 🙂

Nataliya Nataliya

вийшов дуже смачний. усім раджу.

а якщо зробити чизкейк не шоколадним, а фруктовим? Вмішати фруктове пюре туди і цукрову пудру? Я дуже люблю шоколад, але моїй дитині його не можна, як і пшенитчную борошно теж, так що рецепт би дуже підійшов, якщо не шоколад. Так, мигдаль у нас теж під забороною, але без нього думаю можна обійтися)))

Марія спасибі за питання. Можу сказати, що в цьому рецепті функція шоколаду не лише надати смаку, але ще і зробити так, щоб торт тримався, тобто щоб крем застиг. Фруктове пюре з такою функцією не впорається. Що можна порадити з альтернативи – я робила такий торт, додаючи в нього нерафіновану кокосову олію і кокосову стружку/борошно. Крем вийшов набагато ніжніше, і не так добре тримався, але було в принципі нормальне, їстівне і навіть смачно. Якщо Ви не вегани – можна також додавати сухе молоко, воно надасть крему молочності. Ще я читала(але сама ще не пробувала) що таку начинку можна запікати і вона виходить повітряною як суфле. Але знову таки по рецепту этомоу там має бути кокосова олія. Можна поэксперементировать. На рахунок шоколаду – я коли захопилася виготовленням домашнього шоколаду дуже багато читала і вивчала цю тему, і було дуже багато відгуків від мам, що у дітей, у яких алергія на шоколад, насправді алергія на будь-який покупний шоколад. Якщо ж мама робила шоколад будинку з натуральних інгредієнтів(какао-тертое, какао олія, сухе молоко), то алергії не було, з чого робили висновок що швидше алергія не на шоколад, а на ті добавки, які є присутніми в покупному шоколаді, – якось соєвий лецитин, який кладуть навіть в найдорожчий бельгійський шоколад. Не знаю причин алергії у вашому випадку, але може бути і Ви ризикнете спробувати з домашнім шоколадом.

Про автора

admin

Залиши коментарій