Вегетаріанські страви

Рецепт: Салат з яблука, моркви і селери, Вегетаріанські страви

Салат з яблука, моркви і селери

Салат зі свіжої морквини, кореня селери і яблука – це простий вегетаріанський рецепт абсолютно пісного блюда, яке, проте, має особливу пікантність. Уся справа в цікавій і нестандартній заправці і гармонії усіх інгредієнтів разом.

Інгредієнти для салату

  • Морква – 2 середніх шт
  • Корінь селери – ? коренеплоду
  • Яблуко(солодке) – 1 середнє

Для заправки салату

  • Тахіна – 2 ст ложки, ось тут покроковий рецепт приготування тахіни з фото
  • Маслинова олія – 1 ст ложка
  • Чорний перець – щіпка
  • Сіль – ? чайної ложки

Як приготувати салат з моркви, селери і яблука – покроковий рецепт з фото

  1. Овочі(морква і селера) очистити від шкірки(легко це можна зробити за допомогою картоплечистки)
  2. Яблуко почистити від шкірки і вирізувати серцевину
  3. Усі інгредієнти необхідно потерти на середній терці
  4. У окремій посудині підготуємо заправку – змішаємо тахіну(паста з кунжуту), олію, перець і сіль разом. Якщо тахіна у Вас рідка – те можна олію замінити ще однією ложкою тахіни.
  5. Натерті коренеплоди(морква, селера) і яблуко необхідно з’єднати із заправкою і ретельно перемішати.

Ваш пісний салат з яблука, моркви і селери готовий – він абсолютно веганський. Також цей салат подобається навіть тим, хто не дуже-то любить смак і запах свіжої селери. Річ у тому, що завдяки вдалому поєднанню інгредієнтів його аромат не очевидний і лише доповнює повну смакову картину, допомагаючи розкритися букету смаку. Такий салат запросто різноманітить будь-яке пісне меню. А ще він багатий вітамінами і мікроелементами, наприклад кальцієм, яким такий багатий кунжут(тут детальніше про те, які ще продукти мають високий вміст кальцію).

Про автора

admin

Залиши коментарій