Вегетаріанські страви

Рецепт: Салат з шпинатом, редискою і булгуром, Вегетаріанські страви

Салат з шпинатом, редискою і булгуром

Рецепт салату з шпинатом, редискою і булгуром – дуже смачне і ситне блюдо, як завдяки крупі булгура, так і заправці йогурту, яку ми пропонуємо використати. Якщо ви не зможете знайти булгур, його можна замінити білим рисом, краще за сорт басмати. Взагалі на додаток в салат крупи дає дуже смачний і несподіваний результат – це вітаміни + поживність. А листя шпинату дійсно можна використати для салату, а не тільки гасити, смажити і варити супи. Це одна з перших зелених травичок, яка з’являється після зими, ідеально для поповнення запасів вітамінів.

Довідка: Булгур, це крупа, яка робиться із зерен пшениці і використовується у багатьох кулінарних блюдах східних країн, також стала досить популярна і в Європі, разом з киноа.

Інгредієнти для салату

  • Шпинат – 1 великий пучок(чи 2 невеликих)
  • Редис – 300 гр. (близько 20 шт.)
  • Зелень(кріп, петрушка, руккола) – 1 пучок
  • Булгур – 1 склянка 200 мл
  • Італійські травички спеції – ? чайної ложки
  • Вода – 1,5 склянки
  • Сіль – ? чайної ложки

Заправка для салату

  • Йогурт домашній або грецький(некислий) – 150 мл
  • Маслинова олія – 3 ст. ложки
  • Гірчиця міцна(чи можна замінити дижонской) – 1 чайна ложка
  • Сіль чорна(чи замінити морською) – ? чайної ложки

Як приготувати салат з шпинатом, редисом і булгуром

  1. Для приготування салату спочатку необхідно відварити крупу булгур(чи рис басмати). Для цього 1 склянку булгура промийте і покладіть в каструльку.
  2. Залийте булгур 1,5 склянками окропу. Поставте каструлю на вогонь. Додайте італійські травички і сіль.
  3. Варіть кашу на повільному вогні при закритій кришці до готовності, поки не вбере усю вологу. Перед приготуванням салату дайте їй остигнути.
  4. Шпинат і зелень добре промити під проточною водою і злегка обсушити(паперовим рушником або центрифугою для сушки зелені).
  5. Шпинат і зелень дрібно порубати.
  6. Редис помити і нарізувати напівкруглими пластинками(чи четвертинками).
  7. Змішати в мисці шпинат, зелень, редис і зварений, і захололий булгур.
  8. Змішати салат із заздалегідь приготованою заправкою йогурту і подавати до столу.

Як приготувати легку заправку йогурту для салату з майонезным смаком

  1. Для заправки необхідно помістити в одну ємність некислий йогурт, додати до нього гірчицю і олію. Добре перемішати до однорідної консистенції.
  2. Посолити заправку за смаком. Можна використати чорну індійську сіль, виходить дуже смачно, або просто морську сіль.
  3. Легка і низькокалорійна заправка йогурту із смаком справжнього майонезу готова. Воно підходить до дуже багатьох салатів з овочів і зелені.

Салат виходить дуже смачним, ситним і незвичайним. Спробуйте не розкривати інгредієнтів з яких приготований цей салат своїм рідним або гостям, і ви почуєте дуже багато припущень. Такий салат можна різноманітити іншими інгредієнтами, редис по сезону можна замінити на огірки, а шпинат на лист салату і рукколу.

Про автора

admin

Залиши коментарій