Вегетаріанські страви

Рецепт: Равиолі з картоплею і грибами, Вегетаріанські страви

Равиолі – з картоплею і грибами

Коли у вас є настрій розвести готування на кухні, то приготуйте равиолі, відмінне блюдо італійської кухні. Тим більше що його можна зробити про запас, усе інше заморозити і використати в ті дні, коли на готування абсолютно не залишається часу. І ще один великий плюс: існує принаймні десяток начинок, які можна використати для їх приготування, і декілька видів соусів з яким їх можна подавати. Тому можна хоч щодня є равиолі, і кожного разу це буде нове блюдо. Нижче рецепт равиолі з картоплею, грибами і вершковим соусом.

Інгредієнти:

  • заварне тісто для равиолі, без яєць – 1 порція
  • гриби шампіньйони – 500 гр
  • картопля – 6 середніх шт.
  • вершки 10% – 200 мл
  • спеції(орегано, базилік, чебрець) – по хорошій щіпці
  • вершкове масло – 4 ст ложки
  • борошно – 1 ст ложка без гірки

Приготування равиолі

Вимісіть тісто, заварне на воді або молоці. Поки тісто відпочиває, час зайнятися начинкою.

Итак, відриваємо від основного шматка тесту шматочок і розкочуємо його завтовшки близько 1-2 мм Ріжемо тісто на круги або квадрати, всередину кладемо начинку. Круглі равиолі потрібно зігнути навпіл і защипнути по діаметру круга – вийде півмісяць. А квадратні скласти конвертиком і защипнути два катети трикутника, що вийшов. Готові равиольки викладати на досточку обов’язково посипану борошном. Різниця між равиолі і варениками в тому, що тісто для перших викочується набагато тонше чим для других – таким чином ви їсте менше “некорисного” тіста і більше смачної начинки.

Внаслідок того, що равиолі у вас вийде багато, якщо ви не чекаєте гостей їх краще заморозити – викласти на досточку перекладаючи шари харчовою плівкою і пересипаючи їх борошном.
Порцію на двох з 20-25 штук відварити – для цього довести воду до кипіння, підсолити і кинути в неї равиолі, почекати доки вони спливуть і проварити після цього 2-3 хвилини. Вийняти з каструлі шумівкою.

Соус для равиолі

Поки равиолі варяться підготуємо соус(схожий за принципом на бешамель) – розтопимо 2 ст ложки олії на сковороді і туди додамо борошно – підсмажимо борошно в олії постійно помішуючи впродовж 2х хвилин. Потім віллємо тонкою цівкою і постійно помішуючи вершки, додамо сіль і і спеції і далі готуватимемо доки соус трохи не загусне. Після цього в соус додати вже зварені равиолі, вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати постояти 5 хвилин. Ваше блюдо готове!
Ось ще з італійської кухні – лазіння з овочами або паста з помідорами і базиліком.

Про автора

admin

Залиши коментарій