Вегетаріанські страви

Рецепт: Пиріг із заварного тіста з чорницею, Вегетаріанські страви

Пиріг із заварного тіста з чорницею без яєць

Рецепт пирога із заварного тіста з чорницею – це напрочуд простий, легкий і швидкий рецепт. І звичайно ж не менш напрочуд смачний. Цей десерт щось середнє між пирогом і пудингом, ніжний по консистенції, і яскравий завдяки ягодам. На батьківщині цей заварний пиріг з млинцевого тіста називають Фар Бретон, оскільки придумали його у Бретані(частина Франції). У оригіналі він готується з чорносливом, але з ягодами набагато смачніше.

Інгредієнти для пирога із заварного млинцевого тіста

  • Молоко – 0,5 літра
  • Мука – ? склянки
  • Цукор – ? склянки
  • Сіль – щіпка
  • Йогурт без смаку – 3 ст. ложки
  • Оцет – 1 чайна ложка
  • Сода – ? чайної ложки
  • Ваніль за смаком
  • Ягоди чорниці(чи інші) – 1,5 склянки
  • Вершкове масло для змазування дека

Як приготувати чорничний пиріг із заварного тіста

  1. Духовку включити і відрегулювати для розігрівання до 180 градусів.
  2. Молоко налити в каструлю/сотейник і довести до кипіння.
  3. Тим часом промити ягоди і злегка їх просушити паперовим рушником.
  4. Деко(діаметром 20-22 см) змастити вершковим маслом.
  5. У миску відміряти борошно, цукор, сіль, соду і ваніль і перемішати.
  6. Як тільки молоко закипить повільно влити його в миску з сумішшю з борошна і швидко і добре перемішати за допомогою вінчика так, щоб не залишилося грудок.
  7. Додати до суміші йогурт і оцет і знову добре перемішати.
  8. Перелити тісто в заздалегідь підготовлене деко. Згори висипати ягоди.
  9. Відправити заварний пиріг з чорницею випікатися в заздалегідь прогріту духовку. Випікати в течії 30-40 хвилин, або доки верх пирога не почне золотитися.
  10. Ваш чорничний пиріг із заварного тіста готовий!

Увага: пиріг після того, як його вийняти з духовки трохи осяде. Це нормально і лякатися цього не коштує. Пиріг буде по колишньому смачним!

Про автора

admin

Залиши коментарій