Вегетаріанські страви

Рецепт: Простий лимонний пиріг з манки, Вегетаріанські страви

Простий лимонний пиріг з манки

Рецепт лимонного пирога з манки, напевно, один з найпростіших пирогів на світі. Більше того, для його випічки не знадобиться борошно, нам не зустрічалася ще жодна людина, у якої б не вийшов такий пиріг. Тому якщо ви любите лимони і хочете швидко приготувати щось смачненьке, то цей рецепт лимонного пирога точно для Вас. Його кислинка освіжає, а солодкість не нудотна. Ідеально до трав’яного чаю. Як завжди, ми робимо випічку без яєць.

Інгредієнти для лимонного пирога з манки(тісто)

  • манна крупа – 2,5 склянки
  • кефір – 400 мл
  • цукор – 1 склянка
  • ванілін – за смаком
  • сода – 1 чайна ложка
  • вершкове олії – 150 г
  • цедра 1-го лимона

Інгредієнти для cиропной просочення

  • цукор – 0,5 склянки
  • вода – 100 мл
  • сік 1-го лимона

Примітка: склянка = 250 мл

Як приготувати лимонний пиріг – покроковий рецепт з фото

  1. Духовку поставити розігріватися до 180 градусів.
  2. Вершкове масло необхідно розтопити до рідкого стану в каструльці/сотейнику.
  3. Тим часом натерти цедру повного лимона. краще узяти великий фрукт, але якщо лимони маленькі – можна узяти два лимони. Лимонний смак пирога можна контролювати збільшуючи/зменшуючи кількість цедри і лимонного соку. Але яскраво виражений лимонний смак дуже “йде” цьому пирогу, не даремно він називається лимонним.
  4. Додати до суміші для пирога усі інші інгредієнти окрім соди – цедру, цукор, ваніль. Добре перемішати.
  5. Підготувати деко для випічки. Для цього змастити його холодним вершковим маслом(тоді деко легше змащується) і злегка обсыпать манною крупою.
  6. Перш ніж вилити тісто для пирога в деко необхідно до тесту додати соду, добре перемішати пиріг. Відразу ж вилити тісто на деко і поставити випікатися. Важливо соду додати безпосередньо перед самим випіканням, щоб реакція соди з кисломолочним кефіром не пройшла завчасно.
  7. Випікати до золотистого кольору при 180 градусах упродовж 40-50 хвилин.
  8. Поки лимонний пиріг печеться необхідно підготувати сироп-просочення – це надасть пирогу неповторну кислинку і соковитість.
  9. Для сиропу з’єднати цукор і воду в невеликій каструльці/сотейнику і довесть до кипіння, варити декілька хвилин. Рідина спочатку побіліє, а потім стане прозорою.
  10. Поки цукор з водою варяться вижати з лимона, з якого ви зняли цедру, лимонний сік. Перед виключенням сиропу додати лимонний сік. Просочення готове.
  11. Готовий пиріг дістати з духовки, перевертаючи викласти на будь-яку форму і полити згори рівномірно сиропом. Дати остигнути – виходить соковитий і розсипчастий пиріг – неймовірно смачно!
  12. Ваш простий лимонний пиріг з манки готовий!

Читайте також: смачний десерт з манки Халава, для тих хто любить випічку з манки
Приємного!

Про автора

admin

Залиши коментарій