Вегетаріанські страви

Рецепт: Проста паста з шпинатом і вершками, Вегетаріанські страви

Проста паста з шпинатом і вершками

Паста з шпинатом і вершками (у нашому випадку ми вибрали за формою фузилли, але можна використати і макарони і вермішель і інші види пасти) – це дуже простий вегетаріанський рецепт, приготування якого займе у вас не більше 20 хвилин. Тому це блюдо ідеальне, наприклад, для вечері, коли повернувшись з роботи немає багато часу готувати. Також це блюдо оцінять любителі італійської кухні.

Інгредієнти для приготування пасти

  • Будь-яка паста твердих сортів пшениці – 250 гр
  • Шпинат свіжий або заморожений – 300 гр
  • Вершки 10% жирності – 200 мл
  • Маслинова олія – 4 ст ложки
  • Вершкове масло – 2 ст ложки
  • Борошно – 1 ст ложка
  • Сіль – за смаком
  • “Італійські” спеції

Покрокова інструкція до рецепту

  1. У містку каструлю наберіть 2-3 літри води, добре посоліть і доведіть до кипіння(пасту краще відварювати у великій кількості води)
  2. Коли вода закипить додайте в неї пасту. Краще вибирати зроблену в Італії пасту твердих сортів пшениці – тут детальніше
  3. Після того, як вода з пастою знову закипить збавте вогонь – варити краще без кришки, щоб вода ну втікала з каструлі в процесі варіння
  4. Поки паста вариться підготуємо підливку – соус. Свіжий шпинат необхідно помити і довільно порізати. Заморожений – хоч би трохи розморозити.
  5. Розігрійте сковороду з двома ложками маслинової олії.
  6. Покладите в сковороду шпинат і пасеруйте його на невеликому вогні доки він не поміняє свій колір.
  7. В цей час в сотейнику невеликого розміру розтопите вершкове масло
  8. У розтоплене вершкове масло додайте борошно і підсмажте воно постійно помішуючи на повільному вогні(принцип як при приготуванні соусу бешамель – детальніше тут)
  9. Через 2-3 хвилини додайте до борошна зливання повільною цівкою постійно помішуючи – щоб суміш не взялася грудочками
  10. Додайте до суміші з вершків “італійські” спеції – орегано, базилік, чебрець, чабер по щіпки. Можна також додати чорного перцю і трохи асафетиди.
  11. Як тільки спеції додані влийте початкуючу загусати суміш до шпинату на сковорідку, перемішайте і залиште під закритою кришкою на повільному вогні на 1 хвилину.
  12. Сковороду вимкнете – залиште соус під закритою кришкою, щоб він не остигнув. По консистенції він буде як трохи рідка сметана. За великого бажання його можна довести до однорідного стану погружным блендером(але не обов’язково).
  13. Спробуйте пасту на готовність(на смак). Якщо вона зварилася – відкиньте її на друшляк і трохи промийте холодною проточною водою.
  14. Потім поверніть пасту в каструлю, додайте тих, що залишилися дві столові ложки маслинової олії і перемішайте.
  15. Подавайте пасту рясно политу шпинатно-вершковим соусом. Також можна її посипати тертим сиром пармезан(несычужным – детальніше тут).

Ваш вегетаріанський обід готовий – не пройшло і 20 хвилин. Якщо Вам подобається паста – спробуйте приготувати також швидку пасту з томатами і базиліком. А квинтесенцией італійської кухні являється лазіння – приготуйте її вегетаріанську версію по нашому рецепту.

Про автора

admin

Залиши коментарій