Вегетаріанські страви

Рецепт: Пісочний пиріг з сиром і чорницею, Вегетаріанські страви

Пиріг з сиром і чорницею з ніжного пісочного тіста

Цей чудовий рецепт пирога з сиром і чорницею на пісочному тісті не залишить байдужим нікого. Адже в результаті вийде ароматне і ніжне переплетення смаків молочно-вершкового сиру, ягідно-свіжої чорниці і ніжно-карамелевого тіста з глибоким і яскравим літнім кольором бузку. У цьому сирно-чорничному пирогу все на стільки збалансовано, що його навіть не хочеться називати пирогом. Це швидше торт, якщо судити по тому вибуху смакових емоцій, які він принесе. Для приготування пирога ми використовуватимемо тісто пісочне, але не зовсім звичайне. Ми його спеціально приготуємо в дуже ніжному варіанті, а не в характерній для пісочного тіста структурі, що хрустяще-рассыпающейся. Це надасть пирогу особливу легкість. Звичайно ж готувати ми будемо без яєць.

Інгредієнти

  • Вершкове масло – 200 гр
  • Сметана – 5 ст. ложок
  • Борошно – 200 гр. (неповних 2 склянки)
  • Цукор – 150 гр.
  • Сода – 0,5 чайної ложки
  • Оцет – 1 чайна ложка

Для начинки

  • Чорниця заморожена – 2 склянки
  • Сир – 600 гр
  • Цукор – 1/2 склянки
  • Манка – 2/3 склянки

Як приготувати пиріг з чорницею і сиром на пісочному тісті

Готуємо ніжне пісочне тісто – основу пирога

  1. Вершкове масло залишити при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Можна його розрізати на декілька частин для того, щоб прискорити процес.
  2. Добре перетерти олію з цукром. Потім додати сметану і заважати доки цукрові крупинки практично не зникнути(або цукор замінити на цукрову пудру – тоді заважати доведеться менше).
  3. Додати до суміші соду і оцет. Не гасити. Реакція повинна пройти вже в тісті при випічці.
  4. Додати до суміші борошно і вимісити тісто. Тісто вийде не дуже щільним і може трохи прилипати до рук. Це нормально(дивіться детальніше наш відео-рецепт по приготуванню стандартного пісочного тіста без яєць).
  5. Акуратно прибрати тісто на харчову плівку, обернути його і сховати на 2 години в холодильник. Тесту необхідно добре остигнути. Таке тісто можна приготувати заздалегідь за добу, якщо є така необхідність(на фото нижче застигле тісто, яке добре тримає форму).
  6. Поки тісто остигає можна приготувати чорнично-сирну начинку для пирога(інструкція нижча).
  7. Захололе і відпочиле тісто необхідно розкотити в тонкий пласт. Відрізувати потрібний розмір паперу для випічки. Такой, щоб вона з лишком покрила дно і борти форми.
  8. Викласти тісто прямо на папір і розкочувати його качалкою трохи змащеної вершковим маслом. Так тісто не приставатиме ні до столу ні до качалки і відразу ж буде на папері.
  9. Розкотити необхідно такий розмір, щоб вистачило на дно форми і на борти. Завтовшки до 0,5 см
  10. Потім викласти папір з тестом у форму, допомогти тесту зайняти потрібною місце руками. З потреби зайве тісто зрізувати ножем. До речі, до паперу при випічці таке тісто не прилипне, оскільки містить достатню кількість олії.
  11. Поставити корж випікатися в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікати корж до готовності тесту, але не передерживайте, оскільки пиріг повинен відправитися в духовку ще раз.

Готуємо начинку з чорниці з сиром для пирога

  1. Чорницю розморозити(можна використати і свіжу ягоду). Якщо ягода дала багато вологи, відлийте половину рідини в склянку, але доки не виливайте.
  2. Додайте до чорниці цукор і добре перебейте суміш блендером.
  3. До чорниці з цукром додати сир. Масу добре збити блендером, щоб сир придбав практично кремову консистенцію. Або сир заздалегідь перетерти через сито. На цьому етапі може знадобитися сік, який пустила чорниця, – якщо сир дуже сухий(часто такий магазинний сир).
  4. До чорниці з сиром додати манку і перемішати. Кількість манки орієнтовна, оскільки воно безпосередньо залежатиме від того, яка жирність і вологість сиру і скільки соку дала чорниця. Суміш повинна вийде не дуже рідкою, але і не крутий.
  5. Коли корж з пісочного тіста випечеться необхідно на нього рівномірно розподілити чорничну начинку, що вийшла, і випікати при 160 градусах впродовж 30-40 хвилин.
  6. Коли пиріг буде готовий його необхідно витягнути з духовки і дати йому остигнути, інакше він погано різатиметься, оскільки начинка буде дуже ніжною.

Ваш чудовий пісочний пиріг з чорницею і сиром готовий. Приємного!

Про автора

admin

Залиши коментарій