Вегетаріанські страви

Рецепт: Пісний пиріг з капустою і гарбузом, Вегетаріанські страви

Пісний пиріг з капустою і гарбузом

Цей рецепт пісного пирога з капустою і гарбузом підійде для веганів або що постять, оскільки в нім не містяться ніяких тваринних компонентів. Ідеально для пісного меню. Пісна випічка по цьому рецепту готується дуже просто, при цьому Ваша кухня не буде уся у борошні, оскільки тісто для нього робиться досить рідким, і його дуже легко вимісити.

Інгредієнти

Інгредієнти для глибокої сковороди діаметром 32 см

Начинка для пирога

  • Капуста белокачанная – третина велочка
  • Гарбуз сирий – 300 гр
  • Морква – 1 шт
  • Сіль і спеції за смаком
  • Маслинова олія – 2 ст ложки

Пісне тісто

  • Томатний сік – 2 склянки
  • Маслинова олія – 0,5 склянки
  • Манка – 1 склянка
  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор – 4 ст ложки
  • Сіль – 1 ч ложка
  • Сода – 1 ч ложка
  • Кріп – половина середнього пучка

Покроковий процес приготування пісного пирога з фото

  1. Готуємо начинку. Сковорідку розігріти з декількома ложками маслинової олії на вогні трохи менше за середній.
  2. Моркву нарізувати тонкою соломкою і відправити пасеруватися на сковорідку.
  3. Тим часом гарбуз нарізувати кубиками і додати до моркви.
  4. Поки овочі пасеруються нашаткувати тонко капусту. Додати до овочів.
  5. Овочі посолити і поперчити. Гасити до готовності(як на фотографії нижче) на маленькому вогні іноді перемішуючи(кришку краще не закривати, щоб овочі не наситилися великою кількістю вологи).
  6. Духовку розігріти до 170 градусів
  7. Тим часом підготувати пісне тісто. У мисці змішати борошно, манку, маслинову(чи інше рослинне) олію, цукор, сіль. Вимісити суміш до однорідного стану – колір вийде не дуже апетитний, не хвилюйтеся, все виправитися коли пиріг випечеться.
  8. Коли начинка готова ввести в тісто соду, перемішати і відразу ж всипати готову начинку і дрібно порубаний кріп. Тісто вимісити.
  9. У широку і глибоку сковороду(чи іншу форму) вилити суміш, що вийшла.
  10. Відправити форму до духовки випікатися на 40-50 хвилин. Перевіряйте готовність пирога зубочисткою – вона повинні виходити сухими з тесту.

Ваш пиріг з капустою і гарбузом готовий – він смачний як теплим, так і холодним. Тісто виходить м’яким і в міру пористо-повітряним. А найголовніше – він абсолютно пісний!

Про автора

admin

Залиши коментарій