Вегетаріанські страви

Рецепт: Печиво з кукурудзяного борошна з родзинками, Вегетаріанські страви

Печиво з кукурудзяного борошна з родзинками

Цей рецепт печива з кукурудзяного борошна родом з Італії, а саме – Венеції. Це традиційне венеціанське кукурудзяне печиво називається “залетти”. Готується дуже просто – схожий на печиво з пісочного тіста, але в нім дуже багато родзинок. Детальніше у фото рецепті, адаптовано для дітей(у оригіналі печуть з алкоголем).

Інгредієнти для кукурудзяного печива з родзинками

  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукор – ? склянки
  • Сметана/йогурт – 3 столових ложки
  • Кукурудзяне борошно – 2 склянки
  • Пшеничне борошно – 1,5-2 склянки
  • Сода – ? чайної ложки
  • Ізюм темний – 1 склянка
  • Ваніль за смаком

Як приготувати печиво з кукурудзяного борошна – покроковий рецепт з фото

  1. Темні родзинки промити і дрібно порізати.
  2. Цукор перетерти з м’яким вершковим маслом, додати до суміші ваніль і йогурт/сметану.
  3. Додати в тісто кукурудзяне борошно і вимісити його.
  4. Додати в тісто родзинки і соду, добре перемішати.
  5. Потім поступово додавати в тісто пшеничне борошно. Вимісити тісто, яке не липне до рук і добре тримає форму. Може знадобиться трохи менше/більше борошна.
  6. На харчовій плівці(пакеті) сформувати поліно круглої або квадратної форми, щільно обернути його і покласти в холодильник на 2 години, щоб добре застигло.
  7. Розігріти духовку до 190 градусів.
  8. Нарізувати поліно для кукурудзяного печива на шматочки завтовшки 0,5 см
  9. Викласти печиво з кукурудзяного борошна на деко, застелене папером для випікання.
  10. Випікати 20-30 хвилин до ніжно-золотистого кольору.
  11. Зняти готове печиво з дека і дати остигнути.

Ваше печиво з кукурудзяного борошна з родзинками готове! Воно виходить ніжно-хрустким, дуже легким і трохи крихким. Вершкове масло в нім не відчувається, напевно, завдяки кукурудзяному борошну.

Про автора

admin

Залиши коментарій