Вегетаріанські страви

Рецепт: Печеня з картоплі з грибами, Вегетаріанські страви

Смачна печеня з картоплі з грибами в духовці або мультиварінні

Печеня з картоплі з грибами – дуже смачне вегетаріанське блюдо, рецепт якого дуже простий. У домашніх умовах печеню можна приготувати в духовці, але за відсутністю останньої можна і просто в сковороді. А якщо у Вас є мультиваріння, то печеня в ній – найсмачніше. У духовці печеню можна приготувати або в спеціальній каструлі, типу качатника, з товстими стінками, або в горщиках, або знову-таки в глибокій сковороді. Але в останньому випадку треба, щоб ручка відкручувалася як від самої сковороди, так і від кришки. Це дуже ситне блюдо є абсолютно пісним, тому сміливо включайте його у своє меню, при цьому воно таке смачне і ароматне, що може прикрасити будь-який святковий стіл або звану сімейну вечерю. Кулінарний рецепт приготування печені нижче описаний покроково з фото.

Інгредієнти

  • Картопля – близько 10 середніх шт.
  • Моркву – 2 середніх шт.
  • Гриби білі сухі – 6-8 великих шт(чи шампіньйони – 300-400 гр)
  • Маслинова олія – 6 ст. ложок
  • Соєвий соус – 4 ст. ложки
  • Окріп – 1 склянка
  • Сіль і спеції : перець чорний мелений, асафетида

Як приготувати печеню в духовці – покрокова інструкція з фото

  1. Сухі гриби необхідно заздалегідь замочити на 2-3 години(якщо у вас свіжі гриби, то добре їх промити)
  2. Гриби промити після замочування і порізати на великі шматочки
  3. Моркву почистити і натерти на великій терці
  4. Сковороду розігріти з 6 ст. ложками маслинової олії.
  5. Всипати пасеруватися морквину і гриби. Іноді помішувати. Пасерувати з відкритою кришкою на середньому вогні близько 2 хвилин. Додати спеції і потім кришку закрити ще на 2 хвилини.
  6. Тим часом почистити і крупно порізати картоплю
  7. До зажарке з морквини і грибів додати нарізану картоплю, біля 2/3 чайної ложки солі, соєвий соус, 1 склянка окропу і добре перемішати
  8. Відправити сковороду, закриту кришкою, в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку(не забудьте зняти пластмасові ручки!). Или перекласти суміш в горщики/гусятницу, закрити кришкою і відправити все до духовки(за рахунок товстих стінок печеня буде ще смачніша).
  9. Дати блюду потомитися в духовці близько 25-30 хвилин. За цей час картопля повинна приготуватися, але перед виключенням духовки її варто все ж перевірити на готовність вилкою.
  10. Якщо картопля готова, печеню вийняти з духовки і акуратно перемішати. Картопля не повинна перетворитися на кашу. Накрити кришкою і дати трохи остигнути перед поданням до столу. Ваша печеня з картоплі з грибами готова!

Як приготувати печеню в мультиварінні – покрокова інструкція

  1. Сухі гриби замочити, свіжі – промити
  2. Гриби порізати на великі шматочки
  3. Морквину почистити і натерти на великій терці
  4. Мультиваріння включити на режим жарку на 10 хвилин, додати маслинову олію і всипати пасеруватися морквину і гриби. Іноді помішувати.
  5. Пасерувати з відкритою кришкою близько 4 хвилин. Додати спеції і продовжити пасерування ще 2 хвилини. Потім режим жаріння треба буде відмінити.
  6. Поки морква пасерується, почистити і крупно порізати картоплю
  7. До зажарке з морквини і грибів додати нарізану картоплю, біля 2/3 чайної ложки солі, соєвий соус, 0,5 склянки окропу(для сухішої печені воду можна не додавати, це на любителя) і добре перемішати
  8. Включити режим випічки і нехай блюдо готуватися в мультиварінні впродовж 25-30 хвилин. Якщо режим “випічка” на такий короткий час не встановлюється, необхідно відмінити його по витікання 30 хвилин, або включити режим мультикухар або ручний режим : 120 градусів і 30 хвилин.
  9. Печеня з мультиваріння готова, а смак прямо як з печі!

Їсти краще печеня прямо із запалу з жару з духовки/мультиваріння(у розігрітому виді вже не той смак). А часу було потрібно на все близько 45 хвилин, адже все дуже просто!

Про автора

admin

Залиши коментарій