Вегетаріанські страви

Рецепт: Паста з помідорами і базиліком, Вегетаріанські страви

Швидка паста з помідорами і базиліком

Швидка паста(будь-якого виду – можна макарони) з овочами – простим, швидким в приготуванні і низькокалорійний рецепт з мінімальної кількості продуктів. Фактично час на приготування – до 20 хвилин(залежно від того, як довго варитиметься Ваша паста). Ідеальний рецепт для швидкої домашньої сімейної вечері після довгого робочого дня, або якщо несподівано нагрянули гості, а годувати їх нічим.

Інгредієнти на 2 порції

  • Будь-яка паста з твердих сортів пшениці(спагетти, макарони, тальятели, ріжки, бантики, і так далі) бажано італійського виробництва – 3 “жмени”
  • Помідор свіжий – 5-6 штук(середніх)
  • Свіжий базилік – 15-20 великих листочків(бажано зелений)
  • Маслинова олія для жаріння
  • Сіль
  • Сир пармезан потертий – 3-4 ст. ложки(за бажанням)

Смак цього блюда повністю залежатиме від якості вибраної пасти – я дуже рекомендую відмовитися від продуктів локального виробництва і все-таки віддати перевагу пасті зробленій в Італії(вона там у будь-якому разі уся з твердих сортів пшениці). І будьте акуратні – іноді в пасту додають і яйця. Показник якісно пасти – це тривалість її приготування. Якщо сорти пшениці дійсно тверді – те раніше чим за 15 хвилин паста не звариться.

Інструкція

Поки вариться паста – помити і порізати дрібними кубиками помідори. Базилік помити і перебрати – відібрати листочки від стебел.
На розігріту сковороду з маслиновою олією всипати помідори(акуратно!). Накрити кришкою і гасити 2 хвилини. Потім до помідорів додати базилік і продовжувати гасити при закритій кришці ще біля 2х хвилин.
До цього часу Ваша паста вже має бути готова(спробуйте одну макаронку на смак). Якщо так – те вилийте увесь вміст каструлі в друшляк і злегка промийте пасту під холодною проточною водою. Дайте воді стекти(здрейфите друшляк) і оперативно додайте пасту на сковороду з помідорами і базиліком. Перемішайте і протушкуйте ще 2 хвилини.
Ваше блюдо готове – тепер його можна насипати по тарілках і за бажанням посипати тертим пармезаном(це дуже смачно!).
Ще один дуже смачний італійський вегетаріанський рецепт – лазіння, просто пальчики оближеш.
Більше про італійську пасту – її типи і види, а також корисність в цій статті “Про пасту: макарони, вермішель, спагетти – шкода або користь”?

Про автора

admin

Залиши коментарій