Вегетаріанські страви

Рецепт: Овочеві котлети з моркви і селери, Вегетаріанські страви

Вегетаріанські овочеві котлети з моркви, селери і гарбуза

Рецепт цих котлеток простий, а готувати це блюдо можна як на сніданок(замість оладок) так і для іншої їди разом з гарніром. Є два варіанти приготування котлеток з моркви, селери і гарбуза – з сирих овочів натертих на терці, або з макухи(який залишається після соку). Принцип один і той же – вибирайте той, який Вам більше підходить.

Інгредієнти

  • Морква – 3 середніх/великих
  • Гарбуз – в такій же пропорції що і морква
  • Селера – 1 невелика голівка(половинка великої голівки)
  • Манка – ? склянки
  • Крохмаль – 3 ст л
  • Мелене сім’я льону – ? склянки
  • Мука – ? склянки(для обвалу перед жарінням)
  • Молоко – 2/3 ст для тертих овочів, і 1,5 ст для макухи від соку
  • Спеції за смаком
  • Олія для жаріння

Приготування вегетаріанських котлет

З овочевої заготівлі готуємо фарш: додаємо до овочів манку, крохмаль, льон. Також кладемо сіль за смаком, спеції – чорний перець, хмели-сунели, коріандр, кумин, паприку – все що подобається. За бажанням можна порізати зелень прямо у фарш. Все добре вимісити. Фарш повинен вийде не дуже густим, але і не розмазнею – щоб все-таки з нього можна було сформувати котлету-перепічку. Якщо виходить занадто рідко – можна додати ще трохи манки, а щоб не вийшло занадто густо – всипайте сухі інгредієнти частинами і вимішуйте перевіряючи консистенцію тесту. Чим менш щільним буде тісто – тим ніжніше вийдуть котлетки, по цьому краще не переборщувати(можливо ліпитися вони будуть трохи складніші, але їх смак це компенсує).

На широкій тарілці розрівняйте борошно для обвалу. Потім змочите руки у воді, і сформуйте з 1-ої їдальні ложки фаршу кульку. Покладіть його у борошно – приплюсніть його акуратно долонькою – котлетки добре прожаряться якщо завтовшки будуть не більше 1 см Переверніть перепічку на іншу сторону – щоб її також обваляти у борошні і викладете на сковороду із вже розігрітою олією. Смажити при відкритій кришці на невеликому вогні до приємної золотистої кірочки з обох боків(близько 3 хвилин для кожної сторони).

Ваші овочеві котлетки готові. Їх можна подавати просто з овочевим салатом, з картоплею відвареним або пюре, з будь-якою кашею – у тому числі звичайним білим рисом.

Про автора

admin

Залиши коментарій