Вегетаріанські страви

Рецепт: Оладки з кабачків з сиром і без яєць, Вегетаріанські страви

Оладки з кабачків з сиром і без яєць

Рецепт оладок з кабачків з сиром – смачне, легеня, але поживне блюдо для літнього меню. Їх не обов’язково готувати з сиром, але з ним набагато смачніше. Також можна приготувати і пісні кабачкові оладки, замінивши сир з коров’ячого молока на тофу. Такі кабачкові оладки без яєць можуть стати відмінним сніданком, доповненням до обіду або ситною вечерею, тому що це простий і універсальний рецепт. А ще він дуже актуальний в сезон кабачків, коли цих овочів так багато, що складно представити яке нове блюдо з них приготувати.

Інгредієнти

  • Кабачок(чи цукіні) середнього розміру – 2 шт.
  • Адигейський сир(чи тофу для веганів/в пост) – 150 гр.
  • Мука – 0,5 склянки
  • Сода – 1/4 ч. ложки
  • Оцет – 1 ч. ложка
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Спеції за смаком на вибір(чорний перець, асафетида, коріандр, італійські травички, кумин або навіть каррі)
  • Рослинна олія для жаріння

Як приготувати кабачкові оладки з сиром – покроковий рецепт з фото

  1. Кабачки помити і натерти на дрібній терці. Не варто використати терку-дерку(зазвичай називається сирною), оскільки кабачки віддадуть надто багато соку. Якщо кабачки не дуже молоді і з великим насінням, серцевину краще вирізувати, і не використати для приготування.
  2. Терті кабачки змішати з сіллю і залишити постояти на 5-10 хвилин. Необхідно, щоб вони пустили сік. Сік не зливати. Тим часом можна приготувати інші інгредієнти.
  3. Адигейський сир також натерти на дрібній терці, або пропустити через м’ясорубку або просто подрібнити за допомогою вилки до дрібної крихти. Якість і консистенція адигейського сиру дуже сильно залежить від виробника – відповідно, вибирайте спосіб подрібнення сиру, який підходить більше для вашого варіанту. Кабачкові оладки можна приготувати зовсім без сиру, або замінити адигейський сир на твердий голандский або на соєвий сир тофу.
  4. З’єднати в мисці усі інгредієнти: терті кабачки, тертий сир, оцет, борошно, соду і спеції за смаком. Спеції можна використати будь-які кохані. З кабачками поєднується майже все, тим самим кабачкові оладки кожного разу “звучатимуть” по-новому і не зможуть набриднути і приїсться.
  5. В результаті повинна вийде маса консистенції рідкої сметани з вкрапленнями, як на фото вище. Рідина з’являється за рахунок того, що кабачки пускають сік. Внаслідок того, що вологість кабачків завжди різна, може знадобитися доопрацювання рецепту : додати трохи більше борошна, якщо кабачки дали більше рідини, або 2-3 столових ложок кефіру/молока, якщо кабачки не дають рідина і маса виходить занадто густий.
  6. Розігріти сковороду з 1-2 ст. ложками рослинної олії. Викласти столовою ложкою кабачкову масу на сковороду, формуючи оладки. Смажити оладки до золотистого кольору на вогні трохи менше за середній.
  7. Перевернути оладки за допомогою лопатки і смажити їх з іншого боку до готовності. Добре для жаріння оладьев підходить тефлонова або керамічна сковорода, до якої нічого не прилипає, так кількість рослинної олії для жаріння можна скоротити.
  8. Повторити процес доки уся кабачкова маса не закінчитися. Перед кожною партією жаріння перемішуйте масу з кабачками, оскільки процес виділення соку з кабачків може тривати довго.
  9. Ваші смачні оладки з кабачків з сиром і абсолютно без яєць готові!

Подавайте оладки із сметаною або будь-яким іншим улюбленим соусом. Смачно як в гарячому так і в холодному виді.

Ідея: біле пшеничне борошно в цьому рецепті кабачкових оладок можна замінити на кориснішу нутовую або горохове борошно, вийде не менш смачно, але менш калорійно і набагато корисніше. А ще в гороховому/нутовой борошні значно більше білків, чим в звичайній пшеничній, що важливо для вегетаріанської дієти.

Про автора

admin

Залиши коментарій